Un masaj necunoscut până acum aduce încasări record în industria frumuseții. Totul despre masajul fasciei

Ultima actualizare:

Masajul fasciei pielii este cea mai nouă metodă anti-îmbătrânire care a devenit repede extrem de populară după ce a fost dezvăluită de un influecer pe o rețea socială. Efectele sunt extraordinare, iar industria frumuseții a avut încasări record.  

Cea mai nouă tendință: masajul fasciei

masaj facial jpeg

Industria „anti-îmbătrânire” valora aproape 56 de miliarde de lire sterline la nivel global în 2023 înainte ca noua tehnică de masaj să devină populară.

Dar, deși putem încerca să mascăm semnele vizibile ale îmbătrânirii prin ajustări precum reducerea expunerii la soare și cosmetice, îmbătrânirea biologică nu poate fi inversată.

Una dintre ultimele tendințe promovate de social media este masajul… „fasciei” pentru a combate ridurile și alte semne ale îmbătrânirii, arată medivcalxpress.com.

Fascia este un țesut conjunctiv subțire făcut din colagen, care învelește mușchii, oasele și organele corpului.

Ce beneficii se spune că ar avea masajul fasciei

Influencerii care promovează masajul susțin că masarea fasciei feței poate produce unele rezultate uimitoare, inclusiv modificări semnificative ale trăsăturilor faciale și ale calității pielii.

Fața și mâinile sunt printre cele mai expuse părți ale corpului și, adesea, primele zone care prezintă semne de îmbătrânire.

Pe măsură ce trec anii, capacitatea pielii noastre de a genera colagen – principalul element de construcție al pielii, mușchilor și oaselor corpului, care face ca pielea să fie netedă și rezistentă – scade.

În plus, razele UV ale soarelui pătrund în piele, deteriorând proteinele și celulele de colagen și reducând și mai mult rezistența pielii.

Masajul facial urmărește să prelungească moleculele de proteine și capacitatea lor de a se întinde, eliberând presiunea din fascia atașată mușchilor, unde aceasta prinde nervii, provocând durere sau limitând mișcarea.

Masajul fascial , benefic și pentru alte părți ale corpului

Masajul fascial, de exemplu, este adesea folosit pe spate pentru a reduce rigiditatea și a crește mișcarea, fiind efectuat de obicei de o persoană care cunoaște bine sistemul fascial. Dar există o tendință în creștere de autoîngrijire pentru masajul fascial al corpului, folosind ajutoare precum rolele de spumă – și masarea feței în speranța de a-i schimba aspectul.

De la vârsta de aproximativ 30 de ani, organismul începe să remodeleze alte țesuturi care conțin colagen, cum ar fi oasele și grăsimea feței, precum și mușchii, ceea ce modifică unghiurile oaselor feței.

Aceste modificări tind să fie mai pronunțate la femei, potrivit sursei citate.

Unii influenceri din social media au susținut că masajul fascial al feței poate face pomeții mai proeminenți, chiar și la persoanele mai tinere, și poate „anula” pielea căzută. Însă masarea fasciei pielii ar putea de fapt să exacerbeze ridurile.

Masajul fascial descompune structura colagenului și îl întinde pentru a elimina orice „noduri”. Acest lucru duce la o proteină a țesutului conjunctiv mai lungă, care are mai multă flexibilitate, ceea ce poate contribui la apariția ridurilor, în loc să le reducă.

Masajul vizează, de asemenea, fibroblastele, celulele care produc colagen, stimulându-le mecanic să producă mai mult colagen pentru a ajuta la susținerea pielii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
anaf datorii la stat jpeg
Andrei Piedemonte, pilot de curse off road, a murit într un accident produs pe E85  Foto Facebook Federația Română de Automobilism Sportiv jpg
plaja suncuius calator in bascheti
Brigitte Macron jpg
Metoda șosetelor umede pentru scăderea febrei Colaj Instagram
Concert Coldplay Bucuresti 03 foto Denis Grigorescu jpeg
Cetatea medievala Deva  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (31) jpg
Copiii sunt mult mai expuși îmbolnăvirilor, deoarece nu au un sistem imunitar foarte puternic, așa cum îl are un adult  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net