Un român a dat lovitura cu o afacere inedită. Cât costă produsele sale

La începutul primăverii, mai ales de 1 Martie și 8 Martie, ciocolata, în diversele ei forme, este de nelipsit din cadourile pe care românii și le fac, alături de flori și alte surprize. Așa se face că proprietarii ciocolateriilor se așteaptă și în acest an la încasări frumoase. „Vânzările cresc cu 15, chiar 20%", a declarat proprietarul unei magazin, din Timișoara. Acesta mai spune că vinde o cutie de ciocolată de cea mai bună calitate la prețul de 180 de lei.

Preţul ciocolatei a crescut cu 5 până la 8% Foto: Freepik
Preţul ciocolatei a crescut cu 5 până la 8% Foto: Freepik

Cresc vânzările la ciocolată 

Primăvara aduce cu ea încasări mai mari la vânzările de ciocolată. „Chiar dacă este o perioadă solicitantă pentru noi, vânzările cresc cu 15 – 20%, iar perioada 1 – 8 martie , care este dedicată primăverii cu adevărat şi doamnelor şi domnişoarelor, cresc şi cu 35%", a declarat Cosmin Cionca, proprietar ciocolaterie, scrie Observatornews.ro. Cadourile sub formă de ciocolată de calitate sunt pe primul loc în preferinţele românilor. 

Cât costă o cutie cu ciocolată 

Cele mai inedite combinaţii sunt preferatele mele, pe care le recomand. Cea cu fistic şi ganache de vanilie. Avem fistic de Italia cu cocos, crema de şampanie, nu mă pot abţine nicioadată. Trebuie să o savurez şi eu. Efectiv simţi bulele de şampanie", a punctat acesta.„Această cutie este la 180 de lei, în care avem o paletă foarte mare de gusturi, dar avem şi cutii care sunt la 25 de lei 100 de lei, 300 de lei, pentru fiecare buzunar", a spus Cătălin Cionca. 

Ciocolata s-a scumpit

Prețurile la cacao s-au dublat în ultimul an, iar joi au atins un nou maxim istoric. Astfel că, ciocolata ar putea deveni un produs de lux din cauza fenomenului El Nino. La bursa de materii prime de la New York, tona de cacao a atins joi un nou record de 5.874 de dolari pe tonă, pentru a încheia şedinţa la 5.805 dolari pe tonă. De la începutul anului trecut şi până în prezent, cotaţia la cacao a crescut cu aproximativ 90%.

Creşterea preţurilor la cacao se repercutează deja asupra consumatorilor şi pune presiune asupra marilor producători de ciocolată. Aceștia se tem de ce va urma și consideră că puțini își vor mai permite să cumpere ciocolată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net