Un român a dezvăluit trucurile prin care a reușit să își găsească un loc de muncă bine plătit. Internauții vor să îi urmeze pașii

Ultima actualizare:

Un tânăr a povestit cum a reușit să își găsească un job bine plătit, într-un timp foarte scurt. Gabriel le-a împărtășit tuturor experiența sa, pe o platformă de socializare, iar mulți dintre internauți vor să îi urmeze sfaturile.

Cum și-a găsit un tânăr un loc de muncă bine plătit
Cum și-a găsit un tânăr un loc de muncă bine plătit

Ponturi de la un tânăr care și-a găsit un loc de muncă bine plătit 

Pe platforma Reddit, tânărul a stârnit interesul utilizatorilor, după ce a povestit cum și-a găsit un loc de muncă foarte bine plătit.

„Salutare, de-a lungul ultimelor 2 luni am căutat de lucru. Am obținut mai multe oferte și am acceptat una. Pentru a nu fi catalogat ca și reclamă îmi puteți vedea experiența pe Linkedin, același nume. Aș vrea să va scriu câteva gânduri despre ce am încercat și ce a funcționat: mi-am activat Linkedin premium pentru cursuri și cetificări. Inutil, i-am dat cancel în a 3-a săptămână.

  Am încercat să aplic la poziții «ușoare» pentru nivelul meu de experiență. De 2 ori am fost respins după ce am trecut interviul tehnic pe motiv că nu mi se poate oferi nimic motivant la acel proiect. O a 3-a oară am fost respins deoarece am încercat să fondez un startup iar în acea instituție bancară lucrurile se mișcă lent, deci n-aș fi un »good fit»”, a povestit Gabriel.

De asemenea, acesta le-a împărtășit internauților și câteva trucuri care i-au fost de folos și l-au ajutat în găsirea locului de muncă.

„CV-uri personalizate pentru fiecare poziție în funcție de tehnologiile folosite cel mai bun rezultat. De departe. De exemplu, dacă poziția cere Selenium, am evidențiat la ce am folosit Selenium în fiecare companie.

Restul de tool-uri le-am lăsat la final pentru keywords, cu virgulă. Mi s-a întâmplat să unul din intervievatori să vină cu CV-ul printat și cu cele care îl interesau incercuite. În Elveția se aplică conceptul de scrisoare de intenție și referințe.

Am aplicat aceași idee că la #3 și a fost foarte bine. Video call fără zgomot de fundal, ecou, par zbârlit, tricou etc. Nu cred că e nevoie chiar de costum pentru programare dar un smart casual aranjat oferă încredere. Voce clară, atenție, dicție.

 A făcut mare diferență în felul în care intervievatorul pune întrebări și ce trece cu vederea. P.S. am trecut acest punct deoarece pe acest subredit am văzut unele discuții unde îmi e greu să disting între lipsa de cultură și ironie”, a mai adăugat Gabriel.

„Pregătește un proiect personal relevant pentru poziție”

Mai mult, tânărul le-a spus tuturor că cel mai important lucru în acest domeniu este să aibă deja pregătit un proiect serios.

„Pregătește un proiect personal relevant pentru poziție. Multe interviuri tehnice au fost trecute foarte ușor pentru că am venit cu un proiect în care propuneam o idee de rezolvare pentru ceva din poziția pentru care aplicam. Nu mi s-a cerut așa ceva, nu am avut «teme pentru acasă», doar am considerat că dacă le arăt că înțeleg ce se vrea va fi mai ușor.

Proiectele se pot refolosi. De exemplu cel de devops îl foloseam peste tot unde eram întrebat de CI/CD. Chiar dacă era testare, dezvoltare sau devops. Predispus la relocarea și/sau hybrid. Nu cred că se aplică majorității se aici însă la început am plecat cu ideea de full remote și am pierdut mai multe poziții”, a continuat el.

Pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă, Gabriel spune că trebuie să se axeze pe domenii care îi reprezintă și de asemenea, să nu aplice pe baza unui CV făcut de inteligența artificială. La final, tânărul a specificat că înainte de interviu, trebuie să știi exact pentru ce ai aplicat, ce ai trimis și să pui accent pe ceea ce se cere în domeniul respectiv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a României și Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
cale ferata jpg
coacaze negre sirop jpeg
autospeciala politie jpg
opera de arta banana lipita cu nada adeziva jpeg
diana și william jpg
pensie jpg
masini politie facebook jpg
rashod benzina jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net