Unde se află Căcăcioasa, localitatea cu cel mai amuzant nume din România. Are peisaje superbe și puțini oameni știu de ea

Căcăcioasa este o localitate fermecătoare din județul Vrancea, situată într-o zonă pitorească a României.

Localitatea Căcăcioasa este în județul Vâlcea / foto: seintamplainvalcea
Localitatea Căcăcioasa este în județul Vâlcea / foto: seintamplainvalcea

Cu o atmosferă liniștită și naturală, această așezare rurală impresionează prin peisajele sale fermecătoare și autenticitatea tradițiilor locale.

Căcăcioasa se remarcă prin frumusețea sa naturală, fiind înconjurată de dealuri acoperite de vegetație și păduri dese, oferind o priveliște impresionantă, în special în timpul sezonului de primăvară și toamnă, când culorile vii ale naturii îți încântă privirea.

Aici există și Lacul Ostroveni (Căcăcioasa), un paradis pentru pescari. Situat la marginea orașului Râmnicu Vâlcea, este un bazin artificial cu ape limpezi, abundent în pești.

Numele de „Căcăcioasa” își are originea în istoria sa de acum două decenii, când lacul era destinatarul deșeurilor urbane.

Această zonă pitorească se găsește în imediata apropiere a șoselei de centură a Râmnicului Vâlcea, în vecinătatea grădinii zoologice, a Pădurii Ostroveni și a unui complex de agrement, Ştrandul Ostroveni.

În prezent, datorită lucrărilor de renovare la Ştrandul Ostroveni, în această vară vor fi disponibile doar un bazin cu apă dulce și unul cu apă sărată.

Locuitorii din Căcăcioasa sunt foarte ospitalieri

Locuitorii din Cacacioasa sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și pentru păstrarea tradițiilor autentice. Comunitatea este activă și implicată în diverse activități locale, iar evenimentele culturale și tradiționale sunt momente importante ce aduc împreună oamenii din sat.

Biserica sau lăcașul de cult din zonă este adesea un simbol al comunității, fiind un loc de adunare și de păstrare a istoriei și tradițiilor locale. De asemenea, peisajele naturale din împrejurimi oferă oportunități pentru plimbări și explorări în aer liber, fiind locul ideal pentru cei pasionați de natură și fotografie.

Această mică așezare rurală, încântătoare prin simplitatea și autenticitatea ei, reprezintă un colț de liniște și frumusețe în inima județului Vrancea, atrăgându-i pe cei care caută să descopere farmecul unei vieți mai aproape de natură și de tradiții.

De unde provine numele localitații Căcăcioasa

Numele localității Cacacioasa din județul Vrancea are o origine interesantă și se spune că provine de la un cuvânt de origine latină, "caccabus", care înseamnă oale sau vase mari de gătit.

Astfel, numele ar putea avea legătură cu existența unor ateliere sau zone în care se fabricau sau se foloseau astfel de vase în trecut în acea zonă.

În unele cazuri, denumirile locale își au originile în activitățile tradiționale sau obiectele specifice zonei, iar acest lucru se poate aplica și în cazul localității Căcăcioasa, unde pot fi existat așezări sau activități legate de producerea sau folosirea acestor vase specifice, dându-i astfel numelui o legătură cu această tradiție sau aspect specific din trecut.

Totuși, originile precise ale numelui pot fi uneori dificil de determinat cu exactitate și pot exista mai multe teorii sau explicații legate de aceasta.

Alte localități cu nume amuzante din România

Băicoi (Prahova)

Borăscu (Gorj)

Băleşti (Vaslui)

Buda (Vaslui)

Bulbucata (Giurgiu)

Căcăcioasa (Vâlcea)

Căcăina (Vaslui)

Căpruţa (Arad)

Cârpa (Caraş-Severin)

Cioara de Sus (Alba)

Cocoşeşti (Alba)

Coţofenii din Dos (Dolj)

Curva (Gorj)

Fălcoi (Olt)

Fierbinţi (Ialomita)

Flămânzeni (Ilfov)

Flămânzi (Botoşani)

Fundătura (Cluj)

Fundu’ Moldovei (Suceava)

Fututa (Prahova)

Gogoşari (Giurgiu)

Însurăţei (Brăila)

Labasint (Arad)

Măciuca (Vâlcea)

Mădulari (Vâlcea)

Mierleştii de Sus (Olt)

Milcoiu (Vâlcea)

Miroşi (Argeş)

Muereasca (Vâlcea)

Paros (Hunedoara)

Pârţeştii de Jos (Suceava)

Sculeni (Iaşi)

Spermezeu (Bistriţa-Năsăud)

Şpring (Alba)

Ştirbăţ (Suceava)

Teţcoiu (Dâmboviţa)

Trebuci (Ilfov)

Udaţi-Mânzu (Buzău)

Urlaţi (Vaslui)

Vărsătura (Brăila)

Vârteşcoiu (Vrancea)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cosmos 7682504 1280 jpg
condimente pixabay jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net