Unde vor fi tratați pacienții cu Covid-19, pentru a nu aglomera spitalele

Autoritățile se așteaptă la un val de îmbolnăviri în valul 5 al pandemiei, drept urmare au fost pregătite soluții pentru a nu pune presiune pe sistemul sanitar, deja slăbit după doi ani de luptă cu noul coronavirus.

Autoritățile vor să evite aglomerarea spitalelor în valul 5 al pandemiei
Autoritățile vor să evite aglomerarea spitalelor în valul 5 al pandemiei

Oficialii din domeniul sănătății au discutat despre posibilitatea de a trata persoanele infectate cu coronavirus gratuit în centre de evaluare.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a organizat marți, 4 ianuarie, împreună cu secretarul de stat Adriana Pistol și cu președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate Adela Cojan, videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București și cu managerii spitalelor.

Aceștia au discutat despre centrele de evaluare a pacienților COVID și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate acută.

”Ne gândim la cele mai bune soluții atât pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 cât și la cei care au alte afecțiuni. Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a spus Ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Persoanele infectate trebuie să se prezinte la centru în ziua în care au primit rezultatul

Secretarul de stat conf. dr. Adriana Pistol a precizat că e important ca pacienții diagnosticați cu COVID-19 să ajungă în ziua în care au primit rezultatul într-un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede. Astfel, pot fi prevenite cazurile severe.

Conf. dr. Adela Cojan, președintele interimar al CNAS, a precizat că bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. ”Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați.”

Ministerul Sănătății va realiza centralizarea situației centrelor de evaluare și va pune la dispoziția cetățenilor o hartă interactivă cu acestea cât mai rapid.

image
image
image
image
image
image
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net