Autoritățile se pregătesc pentru valul 5 al pandemiei. Ce măsuri au fost dezbătute

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Valul cinci al pandemiei de coronavirus se apropie, iar autoritățile s-au întrunit în cursul zilei de luni pentru a dezbate eventualele măsuri suplimentare care ar putea fi introduse. 

Autoritățile s-au întrunit pentru a dezbate noi măsuri Sursă foto: gov.ro
Autoritățile s-au întrunit pentru a dezbate noi măsuri Sursă foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă, șeful DSU Raed Arafat și o parte dintre miniștrii din Guvern au discutat, luni, despre pregătirea valului 5 de Covid-19 și au stabilit care sunt următorii pași în lupta împotriva coronavirusului. 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, astăzi, o ședință, la sediul Guvernului, pentru a analiza măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19. La întâlnire au fost invitați să participe miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii și Solidarității Sociale, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență", se arată în comunicatul de presă emis de către Guvern. 

Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice.

Iată care au fost măsurile discutate în cadrul ședinței de luni

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.

Autoritățile doresc eficientizarea programelor de testare a elevilor 

Pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

Șomajul tehnic, unul dintre subiectele abordate în ședinta de luni 

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic.

Vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
militari armata romana png
image
image
image
image
image
image
Olt 1 jpg
image png
portofel cu bani pixabay jpg
pana de curent jpeg
gentiana planta freepik jpg
iluzie jpg
recolta castraveti 1540x866 jpg
ceo google ciolacu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net