Răzvan Cherecheș avertizează că va urma un „dezastru” în valul 5 al pademiei

Ultima actualizare:

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a declarat luni, 3 ianuarie, că în România va urma „un dezastru”, în contextul valului 5 al pandemiei de COVID-19. Experții se tem că tulpina Omicron, extrem de transmisibilă, va deveni dominantă în următoarea perioadă.

Răzvan Cherecheș a vorbit despre valul 5 al pandemiei Foto: Facebook
Răzvan Cherecheș a vorbit despre valul 5 al pandemiei Foto: Facebook

Răzvan Cherecheș a declarat la Digi 24 că „suntem complet nepregătiți” în ceea ce privește următorul val pandemic.

Din păcate, suntem aproape complet nepregătiți în fața a ceea ce urmează, pentru că la rata de transmitere pe care o are Omicron, chiar dacă simptomele sunt mai ușoare în comparație cu Delta, un număr mult mai mare de oameni vor fi infectați”, a declarat Răzvan Cherecheș.

Răzvan Cherecheș, despre valul 5 al pandemiei

Expertul în sănătate publică a atras atenția asupra faptului că România are un procent mare din populație care nu este vaccinată, ia „cei care sunt vaccinați sunt doar cu o doză sau cu două doze”, neavând schema completă. Astfel, susține el, numărul celor internați la ATI va crește semnificativ.

Știm la ora actuală că doar trei doze sau două doze plus infecție asigură protecție suficientă ca să poți să respiri ușurat. Din aceste cauze, numărul de persoane care vor ajunge inevitabil să aibă nevoie de servicii de Terapie Intensivă va fi semnificativ mai mare decât în valurile anterioare”, a mai susținut el.

Ce ne așteaptă în perioada următoare… Simt acum senzația de dezastru, este ca atunci când vezi că de pe partea de sus a pârtiei începe să se desprindă și începe să vină avalanșa. Încă nu este la tine, dar va ajunge și acolo. Va fi un dezastru

Din nefericire, situația va fi mai dramatică decât a fost în situațiile anterioare, pentru că noi nu avem luxul pe care îl au țările din Vest care au un procent mare din populație vaccinată. Populația noastră este diferită, noi avem un procent mare de populație nevaccinată”, a mai spus Cherecheș.

Afirmațile expertului în sănătate publică vin în contextul în care în prezent, în România, au fost confirmate oficial 92 de cazuri de infectare cu tulpina Omicron, iar Ministerul Sănătății a anunțat pe 31 decembrie că datele sugerează „începutul transmiterii comunitare pentru tulpina Omicron, care probabil va deveni dominantă în următoarele două săptămâni”.

Luni, 3 ianuarie, într-o ședință de urgență care a avut loc la Guvern, s-au propus măsuri de combatere a efectelor valului 5 al pandmiei, printre care purtarea obligatorie a măștii de protecție în aer liber și oferirea de măști gratuite pentru elevi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net