Universitatea din România considerată cea mai frumoasă din Europa. Se află pe primul loc în top

România se află în momentul de față poziționată în fruntea clasamentului în topul cu „Cele mai frumoase clădiri universitare din Europa” conform „raportului de aur”. O clădire din țara noastră este extrem de apreciată datorită arhitecturii sale remarcabile.

image

În ciuda faptului că țara noastră se află în continuă dezvoltare, există anumite clădiri care s-au făcut remarcabile și care continuă să atragă atenția. Astăzi vorbim despre o clădire universitară din România care se apropie cel mai mult de perfecțiune. 

Biblioteca din România, apreciată pe plan internațional 

În Europa există peste 2.700 de universități care dețin unele dintre cele mai emblematice, frumoase și remarcabile clădiri din lume. Knowledge Academy a dorit să știe care dintre toate aceste universități europene au și cele mai frumoase clădiri, conform regulii „proporția de aur în arhitectură”.

Astfel, aflăm că Biblioteca Carol I a fost cea care a obținut cel mai mare punctaj în „proporția de aur” - face referire în acest caz la echilibrul dintre înălțime și lățime, raport ce o face aproape perfectă din punct de vedere estetic.

Biblioteca Centrală Universitară de la Universitatea București / foto: bcub.ro
Biblioteca Centrală Universitară de la Universitatea București / foto: bcub.ro

Biblioteca Universității din București este clădire de patrimoniu. Construcția ei a fost finalizată în anul 1893 și inaugurată, de către Regele Carol I, în anul 1895. Autorul acestei opere de artă este nimeni-altul decât Paul Gotterau - arhitect francez. De asemenea, el este autorul și al Palatului Casei de Depuneri, Consemnațiuni și Economii și al vechiului Palat Regal. Este una și aceeași cu biblioteca incendiată în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Scorul obținut de bibliotecă în cazul „proporției de aur” este de 94,07%, devenind astfel una dintre cele mai plăcute dintre toate clădirile universitare din Europa pe care studiul respectiv le-a luat în calcul. 

Dacă România este pe primul loc, cel de-al doilea loc al clasamentului european îl ocupă clădirea principală a Universității din Catania, Italia. Acel imobil în stil baroc a fost construit în urma unui cutremur care a avut loc în anul 1693, iar de-a lungul timpului a beneficiat de mai multe reparații. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Fun Zone jpeg 1 jpeg
bucatarie pexels jpg
rosii tomate istock jpg
printesa kalina a bulgarieri sotul copilul AFP jpg
statuie mihai Eminescu colaj facebook jpg
tantari jpg
wizz air pixabay jpg
cetate ardud
image
actualitate.net
image
actualitate.net