Veste bună pentru milioane de români! Valoarea tichetelor de masă va înregistra o creștere semnificativă începând cu 1 ianuarie 2024

Bucurie pentru milioane de români! Valoarea tichetelor de masă va înregistra o creștere semnificativă începând cu data de 1 ianuarie 2024. Guvernul a luat decizia de a majora valoarea bonurilor de masă de la 1 august 2023, trecând de la 30 la 35 de lei.

Valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie. Foto: arhiva.
Valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie. Foto: arhiva.

Măsura, sprijin binevenit pentru angajați

Anunțul oficial al Guvernului a evidențiat că această creștere a valorii tichetelor de masă vine ca răspuns la scăderea puterii de cumpărare a populației, generată de războiul din Ucraina și liberalizarea prețurilor la energie. Pentru a face față acestei situații și pentru a sprijini beneficiarii, Executivul a aprobat o majorare în două etape: de la 30 de lei la 35 de lei începând cu 1 august 2023 și ulterior, la 40 de lei începând cu 1 ianuarie 2024.

Această măsură vine ca un sprijin binevenit pentru angajați, întrucât inflația și costurile de trai au crescut semnificativ în ultima perioadă. Cu o valoare mai mare a tichetelor de masă, beneficiarii vor beneficia de un supliment financiar lunar, îmbunătățindu-și astfel capacitatea de cumpărare.

Prin derogare de la normele existente, nivelul nominal al tichetelor de masă, de până la 40 de lei/tichet/zi, va fi aplicat și în primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică în august 2024 și septembrie 2024.

Valoarea totală a tichetelor de masă se ridică la 880 de lei

Având în vedere că un angajat lucrează, în medie, aproximativ 22 de zile pe lună, valoarea totală a tichetelor de masă pe care acesta le va primi pe card se ridică la 880 de lei. Acest stimulent financiar este binevenit pentru familiile care își bugetează atent cheltuielile lunare.

Beneficiarii tichetelor de masă trebuie să fie conștienți că acestea își pierd valabilitatea și sumele necheltuite sunt retrase de emitent. Potrivit Legii 165/2018, biletele de valoare, inclusiv tichetele de masă, se emit exclusiv pe suport electronic. Acestea sunt valabile doar dacă au informații precum numele și adresa emitentului, perioada de valabilitate, interdicția de achiziționare a țigărilor sau a produselor alcoolice și datele personale ale salariatului.

Tichetele de masă sunt valabile în anul calendaristic în care au fost emise, cu excepția celor emise în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, care pot fi utilizate până la 31 decembrie a anului următor. Este important de menționat că toate biletele de valoare, inclusiv tichetele de masă, pot fi utilizate doar pe teritoriul României, în termenul de valabilitate și numai pentru bunuri și servicii specifice pentru care au fost emise. Suma primită pe card sub formă de tichete de masă care nu este utilizată în termenul menționat se va anula.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net