Veste cum nu se poate mai bună. Cine sunt pensionarii care vor primi 800 de lei în plus, la pensie

Pentru pensionarii din țara noastră devine din ce în ce mai greu să facă față cheltuielilor financiare, așa că orice leu în plus pe care l-ar primi poate fi un ajutor nesperat. Din fericire pentru aceștia, o anumită categorie de români urmează să primească 800 de lei în plus la pensie.

O categorie de români va lua 800 de lei în plus la pensie
O categorie de români va lua 800 de lei în plus la pensie

După cum deja știm cu toții, acest an a fost unul plin de evenimente și de modificări pentru pensionarii din țara noastră. Iar începând cu această lună, chiar de pe data de 1 octombrie, o nouă modificare legislativă a intrat în vigoare. Aceasta permite românilor care și-au încasat pensia să rămână cu mai mulți bani!

Acest lucru se datorează faptului că a crescut cota de contribuție în sistemul de pensii privat, de la 3,75%, până la 4,75%. Astfel, datorită acestei modificări, conturile a aproximativ 8,2 milioane de români din acest sistem au crescut. Iar datorită modificărilor legislative aduse de autorități, acești români vor putea încasa o pensie mai mare.

Vești bune pentru românii din sistemul de pensii administrate privat

La finalul acestei veri, fondurile de pensii private din țara noastră ajungeau la o valoare de 148,5 miliarde de lei, înregistrând o creștere cu nu mai puțin de 29,5%, comparativ cu aceeași dată, anul trecut.

Iar de la începutul acestui an, chiar de la data de 1 ianuarie, autoritățile nu mai impozitează toată suma acumulată, ci doar câștigul din plasamente. O nouă modificare a intrat în vigoare și de la 1 octombrie, când s-a stabilit ridicarea plafonului de deductibilitate, de la 2.000 la 3.000 de lei.

Autoritățile au introdus mai multe modificări legislative

În mod practic, aceste schimbări se traduc prin faptul că românii pot primi mai mulți bani, dacă sunt eligibili să încaseze suma din contul de pensie Pilon II. Iar impozitul plătit a scăzut, comparativ cu valoarea pe care o avea în 2023.

De exemplu, în timp ce anul trecut, la o sumă acumulată de 10.000 de lei se plătea un impozit de 800 de lei, de la 1 ianuarie, el a scăzut la numai 100 de lei. Apoi, de la 1 octombrie, el a fost redus din nou, la doar 50 de lei. Suma acumulată poate fi plătită în tranșă unică, ori eșalonat, de-a lungul a 5 ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
animale biserica profimedia (2) jpg
zambet shutterstock  jpg
panouri solare casa depositphotos1 jpeg
premiul nobel pentru medicina 2024 jpg
rovinieta
hanul rosu facebook jpg
test rutier (1) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net