Testul rutier la care doar șoferii adevărați știu să răspundă. În ce ordine vor intra mașinile în intersecție

Atunci când ne urcăm la volan, este foarte important să cunoaștem cât mai bine regulile de circulație și să nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Acestea au ca scop nu doar protejarea șoferului, dar și a pietonilor, a pasagerilor din mașină și a tuturor celorlalți participanți la trafic. Iar atunci când ne aflăm la o intersecție precum cea din imagine, trebuie să știm precis ordinea în care pot trece autovehiculele.

Care va fi ordinea corectă în intersecție
Care va fi ordinea corectă în intersecție

Nimic în trafic nu este lăsat la voia întâmplări. Totul, de la viteza legală și până la regulile de prioritate, au ca scop fluidizarea traficului și menținerea în siguranță a tuturor celor care se află în zonă. Iar șoferii din țara noastră trebuie să învețe chiar și cele mai obscure situații posibile din trafic, pentru a ști cum se aplică corect regulile de circulație.

Iar primul lucru pe care trebuie să îl determinăm atunci când ne aflăm într-o intersecție este dacă ea este, sau nu, una dirijată. În cazul de față, putem vorbi despre o intersecție dirijată cu indicatoare ce reglementează prioritatea. Mai mult decât atât, sub fiecare indicator găsim și un alt panou, care indică direcția drumului cu prioritate.

Care va fi ordinea în intersecție

Astfel, știind în ce fel de intersecție ne aflăm și ce semnifică indicatoarele montate în ea, putem să ne dăm seama precis de care va fi ordinea în care vor circula autovehiculele. În primul rând, mașina albastră va avea prioritate față de celelalte două, care se vor opri la indicatorul „Cedează trecerea”.

Astfel, mașina albastră va trece prima, urmată de cea verde. Din cauza regulii priorității de dreapta, autovehiculul verde este cel care va putea trece primul, după cel albastru.

Mașina roșie este cea care trece ultima

Astfel, în final, vom ajunge la concluzia că ordinea corectă în care vor putea trece mașinile prin intersecție este albastru, urmat de verde, iar, la final, va trece și autovehiculul roșu.

Astfel de situații, deși pot părea mult prea specifice, sunt, de fapt, foarte important de cunoscut. Ele servesc drept exerciții pentru șoferi, care îi vor ajuta să cunoască și să aplice regulile de circulație, indiferent de situația în care se află.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zambet shutterstock  jpg
panouri solare casa depositphotos1 jpeg
premiul nobel pentru medicina 2024 jpg
bani pensie jpg
rovinieta
hanul rosu facebook jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net