Viață de câine pentru un copil de 13 ani, ținut într-o cușcă și folosit ca sclav de 5 ani

Caz revoltător de sclavie descoperit în județul Brașov. Un copil de 13 ani a fost găsit la o stână unde era supus unor tratamente inumane. Era ținut într-o cușcă și folosit ca sclav la munci agricole, anunţă procurorii DIICOT după ce poliţiştii au făcut descinderi la stâna unde era ținut copilul. Ancheta în acest caz a început în urma unei alte investigaţii, în care trei persoane au fost trimise în judecată.

Băiatul era sclav la stână de la 8 ani

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Copilul exploatat are 13 ani și a fost ţinut, timp de aproape cinci ani, într-o cuşcă, la o stână din judeţul Braşov, unde era pus să presteze munci grele. El ar fi fost agresat în mod repetat, adăpostit într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinut într-o continuă stare de aservire, informează DIICOT.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov efectuează percheziţii domiciliare la două aşezări pastorale (stână şi grajduri) situate pe raza judeţului Braşov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.

Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpaţi (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieşit faptul că în perioada 2018 - 2022 aceeaşi victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din judeţul Braşov”, a precizat DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, potrivit Agerpres.

Percheziții la stână

Miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, împreună cu procurorii DIICOT, fac percheziţii la două aşezări pastorale - stână şi grajduri - în acest dosar care vizează infracţiuni de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.

Audierile se vor desfăşura la sediul DIICOT Braşov. Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Peste 230 de percheziţii au loc, miercuri, în ţară, pentru destructurarea grupurilor specializate în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, trafic de droguri şi criminalitate informatică, urmând să fie puse în executare 223 de mandate de aducere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net