Vijeliile, grindina şi vântul puteric au făcut prăpăd în țară. Spital și locuințe afectate, copaci smulși din rădăcini, alimentarea cu energie electrica întreruptă

Vremea extremă a lovit România cu putere, lăsând în urmă un peisaj dezolant în mai multe zone ale țării. Vijeliile, grindina și vântul puternic au provocat pagube semnificative, iar comunitățile locale se confruntă acum cu consecințele grave ale acestor fenomene extreme.

Vânt. Foto: Inquam.
Vânt. Foto: Inquam.

Copac smuls din rădăcini, prăbușit peste acoperișul unui bloc rezidențial

În sud-vestul țării, o furtună de proporții a făcut ravagii timp de o oră, aducând cu sine rafale de vânt puternice, grindină și fulgere amenințătoare. În comuna Lăpușnicu Mare, vijelia de cod portocaliu a smuls un copac din rădăcini, care s-a prăbușit peste acoperișul unui bloc rezidențial, blocând o stradă în același timp. În plus, țiglele mai multor case au fost luate de vânt, adăugând pagubele deja existente.

Spitalul din Gorj, afectat de inundații

În Gorj, cea mai mare unitate spitalicească a fost afectată de inundații masive, după ce sistemul de drenaj de pe acoperișul clădirii nu a putut face față cantității mari de apă. În timp ce apele au pătruns în incintă, provocând panică printre personal și pacienți, echipa spitalului a acționat prompt, plasând găleți de plastic pentru a diminua pagubele.

Apa care s-a infiltrat prin plafon nu a afectat aparatura medicală din sălile de operaţie. De asemenea, nici pacienţii nu au fost afectaţi, deoarece această sală nu a fost folosită. De gardă erau cei de la Secția Chirurgie Generală 2 și toate intervenţiile chirurgicale au fost efectuate în sălile de operaţie de etajul 3 aferente acestei Secţii", a spus Mihaela Ţicleanu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Târgu-Jiu.

Alimentarea cu energie elecrică, întreruptă

Furtuna de cod portocaliu care a lovit Caraș-Severin a generat și ea probleme semnificative, cu apa infiltrându-se prin acoperișul unui bloc de locuințe sociale. Echipele furnizorului de energie electrică au fost nevoite să întrerupă alimentarea pentru a preveni eventualele incidente periculoase.

Și traficul rutier a fost perturbat

Pe lângă pagubele materiale, vremea extremă a perturbat și traficul rutier, cu drumul județean 582 fiind acoperit de grindină, punând în pericol siguranța șoferilor.

Consecințele vremii extreme au fost resimțite pe multiple planuri, de la infrastructura deteriorată la sistarea serviciilor esențiale, precum și la impactul asupra vieții cotidiene a oamenilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
matcha latte scaled jpg
image
image
image
image
image
image
criminal freepik jpg
bacalaureat jpg
bear 1283347 1280 jpg
ventilator istock jpg
cariera elevi jpg
pompieri smurd jpg
Olt 1 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net