Vremea, la extreme. Va fi extrem de cald de Revelion

Ultima actualizare:

Vremea e în încălzire ușoară în toată ţara până pe 1 ianuarie 2023, după care temperaturile vor începe să scadă, conform estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

image

În Banat, vremea se va încălzi din nou, iar în medie, maximele vor ajunge la 13-14 grade, iar minimele la 4-5 grade. După Revelion, temperatura aerului va avea tendinţa de scădere spre medii regionale ale maximelor de 6-7 grade şi ale minimelor de 0 grade.

În Transilvania, weekendul aduce valorile diurne de 9-10 grade, iar cele nocturne vor fi de la 2-3 grade. Și în Maramureş, temperaturile maxime vor ajunge la 10 grade, iar minimele la 4 grade.

Iată și: Cât te costă să te cazezi, de Revelion, la pensiunea Andreei Esca. Orice român își poate permite

În Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia, vremea se va încălzi treptat. Astfel, la finalul săptămânii, valorile maxime vor ajunge la 12 grade, iar cele minime la 3 grade. Pentru cei are au dat năvală la munte pentru a petrece un Revelion cu zăpadă, planurile au cam eșuat.

Și aici, vremea se va încălzi din nou şi astfel, la finalul săptămânii, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0...1 grad.

Acesta e cel mai rece loc de pe Pământ

Potrivit sateliţilor NASA de observare a Pământului, cel mai rece loc de pe Terra este o creastă montană, situată în platoul estic al Antarcticii, unde temperaturile pot scădea la -93,2 grade Celsius.

Oamenii nu pot supravieţui  în Antarctica fără  echipament special
Oamenii nu pot supravieţui în Antarctica fără echipament special

După cum vă puteţi imagina, expunerea la astfel de temperaturi fără echipament special, chiar şi pentru câteva secunde, poate fi mortală pentru oameni. De exemplu, temperaturi de -70 de grade Celsius pot provoca degerături în mai puţin de două minute, conform datelor Serviciului Naţional de Meteorologie al SUA.

În Antarctica este mai frig decât pe Marte – planetă mai îndepărtată de Soare decât Terra, spun cercetătorii. Acolo, sunt în general -63 de grade Celsius. Această creastă înaltă a Podişului Antarctic de Est şi-a păstrat titlul de „cel mai rece loc din lume” din 2013, când sateliţii NASA au înregistrat pentru prima dată temperaturile scăzute de acolo, însă an de an devine tot mai rece.

De asemenea, vântul este deosebit de feroce în această zonă. Aproape de coastă, poate depăşi frecvent viteza uraganelor.

Pompierii au salvat gâsca îngheţată în nisip

Ofiţerii de conservare a mediului din Indiana, SUA, au răspuns zilele trecute la un apel de urgenţă făcut de localnici, pentru a salva o gâscă sălbatică din rasa canadiană, care rămăsese blocată în nisipul îngheţat de pe plaja lacului Michigan.

Pasărea rămăsese  blocată pe  o plajă
Pasărea rămăsese blocată pe o plajă

Pentru siguranţa gâştei şi a oamenilor care încercau să o ajute, forţele de ordine din Indiana au contactat pompierii voluntari ai Porter Volunteer Firefighters Inc., pentru a-i ajuta să salveze pasărea aflată în dificultate. Operaţiunea de salvare a durat câteva ore bune , dar în cele din urmă s-a terminat cu bine. După ce a petrecut o perioadă îndelungată de timp prinsă în gheaţă, gâsca îşi revine acum cu ajutorul profesioniştilor veterinari.

„Gâsca a fost îndepărtată în siguranţă de pe plaja îngheţată! Pasărea a fost apoi transportată la o unitate locală de reabilitare a faunei sălbatice şi la o unitate veterinară autorizată pentru tratament. A fost un efort enorm din partea tuturor! Bravo, aţi fost grozavi!”, au anunţat autorităţile locale, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net