Zeci de oameni au leșinat la o slujbă de sfințire unde se afla și Patriarhul Daniel

Ultima actualizare:

Scene dramatice de Rusalii, la slujba de sfințire a unei biserici din comuna Bucov, județul Prahova, la care a participat și Patriarhul Daniel. Zeci de oameni au leșinat și s-au călcat în picioare în lunea Sfântului Duh pentru a participa la evenimentul religios. 

(sursa foto Antena 3)
(sursa foto Antena 3)

Sute de oameni au venit din toate colţurile ţării în  ziua de Rusalii, pentru a lua parte la slujba de sfinţire a bisericii Sfintei Treimi din Bucov.

Citește și: Mircea Dinescu, disperat! „Pleacă oamenii de la Cetate!” Ciucurel, angajatul bătut de paznicii lui Nețoiu, fuge la mânăstire

Credincioșii s-au prezentat dis de dimineață pentru a participa la acest eveniment, căci auziseră că va participa și preafericitul părinte patriarh Daniel. Conducătorul BOR și-a făcut apariția însoțit de soborul de preoți și de Preasfințitul Timotei Prahoveanul. 

Citește și: Mănăstirea ridicată de Gigi Becali, facturi astronomice la lumină. Cât trebuie să plătească măicuțele

Din nefericire, evenimentul s-a transformat într-o situație de-a dreptul regretabilă, căci din cauza căldurii și a mulțimii de oameni, 30 de persoane au leșinat și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Creștini au stat la cozi kilometrice pentru a intra în altar, iar preoții au fost nevoiți să îi liniștească pe cei care nu mai aveau răbdare să-și aștepte rândul, notează Antena 3. 

Totul după ce patriarhul României, Daniel a oficiat slujba de sfințire a lăcașului de cult, care a fost reconstruit din temelii după ce a fost pus la pământ de un bombardament, apoi un cutremur și a treia oară de un incendiu.

La primele cuvinte ale patriahului a leșinat o credincioasă

”Este lunea Sfântului Duh”, au fost primele cuvinte ale patriarhului și a căzut prima victimă, tanti Floarea, de 80 de ani. A leșinat în mulțime cu mâinile spre cer și lumea de lângă ea a scos-o pe brațe până la echipajul de prim ajutor prezent în zonă și care a transportat victima la spital. Credincioșii au venit din toate colțurile țării pentru a participa la slujba din a doua zi de Rusalii, atrași mai ales de povestea emoționantă a lăcașului de cult, distrus de trei ori și acum reclădit a patra oară

Biserica Sfânta Treime distrusă de trei ori

Vechea biserică a fost distrusă de bombardamente în cel de al doilea război mondial, atunci când era vizată rafinăria din zonă. Ulterior a fost ridicat un lăcaș de cult provizoriu pentru a deservi cimitirul din localitate  dar cutremurul din 1977 l-a pus la pământ. A fost refăcută iar, dar nu avea să stea multă vreme în picioare spun localnicii, după Revoluție a fost distrusă din nou, de data aceasta de un incendiu.

În 2016, lăcașul de cult a început să fie reconstruit, iar acum la finalizarea tuturor lucrărilor, credincioșii au avut ocazia să intre în altar.

”În 2016 s-a sfințit construcția în sine, iar acum la finalizarea tuturor lucrărilor, slujba de târnosire oferă pentru mii de oameni ocazia unică de a pătrunde în altar”, au declarat reprezentanții bisericii cu ocazia slujbei de sfințire.

Românii au avut două zile libere de Rusalii

Anul acesta românii au avut parte de Rusalii de două zile libere, este vorba de datele de 12 și 13, care au desemnat ziua de duminică, respectiv luni. Cei care și-au dorit să plece într-o mică vacanță la început e vară au avut parte de un weekend prelungit, astfel că mulți s-au îndreptat către mare sau munte.  

image
image
image
image
image
image
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net