Parfumul Brukenthal, la mare căutare de Crăciun. De ce este unic în Europa și cât costă

Ultima actualizare:

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu este cel mai vechi muzeu din România și primul din Europa de sud-est. La sfârșitul lunii noimebrie a devenit singurul muzeu din Europa cu propriul parfum. Acesta a fost lansat în două variante, una pentru bărbați și una pentru femei. Vânzările au mers neașteptat de bine, fiind unul dintre cele mai căutate cadouri pentru Crăciun. Conducerea instituției a cerut producătorului încă un stoc, informează Ora de Sibiu.

image

Ciocolata și parfumul Brukenthal

La fel ca şi vienezii, care au făcut ciocolata Mozart, sibienii şi-au creat o ciocolată care să le întărească renumele oraşului. Primul sortiment a fost lansat în 2008, iar altul în 2019 și este cel mai vândut „suvenir” turiștilor care ajung la Muzeul de Artă Brukenthal.

image

La sfârșitul lunii noiembrie, muzeul și-a lansat și propriul parfum. Cel masculin poartă numele lui lui Samuel von Brukenthal, baronul transilvănean în memoria căruia a fost creat muzeul, iar cel feminin, al soției lui, Sophia Katharina von Brukenthal. Despre acesta din urmă se spune că evocă eleganța și rafinamentul secolului 18, un parfum floral și pudrat, ce inspiră puritate, încorporează note de gardenie și flori de portocal, spun cei care l-au creat, scrie Ora de Sibiu.

Nu suntem primul muzeu din Sibiu, ci din țară, și chiar din Europa, din câte știu eu, pentru că nu mai sunt alte muzee de artă în Europa care au un parfum. Am această idee de peste 5 ani de zile”, a spus la lansare Alexandru Constantin Chituță, managerul Muzeului Național Brukenthal.

Vânzările, peste așteptări

Parfumurile, în cele două variante, s-au vândut neașteptat de repede, iar conducerea muzeului a anunțat că deja au făcut o nouă comandă.

„Cred că mai sunt doar câteva de bărbaţi, pentru că tot stocul pe care noi l-am făcut, aproximativ 100 de parfumuri, s-a epuizat în zece zile. Mai sunt cred că cinci (sticluţe de parfum n.r.) de bărbaţi. Restul nu mai avem. Am vorbit deja cu producătorul să mai producă încă un stoc. Nu am ştiut şi nici nu am crezut că va merge aşa de bine, mai ales că şi costul de producţie a fost mare. Şi ciocolata se vinde foarte bine. Cred că ciocolata se vinde cel mai bine şi preţul e mic, de la 2 lei la 9 lei, depinde de ciocolată, cred că parfumul e pe locul doi după ciocolată”, a spus Alexandru Chituţă.

Prețul unei sticluțe de parfum este 360 de lei

Parfumurile Brukenthal sunt realizat numai cu ingrediente naturale de o firmă din Sibiu.

„Matca e singurul atelier de parfumuri din ingrediente naturale din județul Sibiu, iar lucrul acesta pentru Muzeul Național Brukenthal este și o garanție a calității dar și un sprijin pe care instituția noastră îl asigură companiilor mici și mijlocii. După mai multe discuții am creionat cum ar trebui să fie nuanțele iar apoi sticluța și cutia, ambele importate din străinătate. Este un nou produs de brand”, a explicat managerul.

Parfumul poate fi achiziționat din magazinul Palatului Brukenthal și din căsuța Brukenthal din Târgul de Crăciun din curtea Muzeului, iar o sticluță costă 360 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emma Raducanu cu decorația primită de la regele Charles FOTO Getty Images (1) jpg
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Captură de ecran din 2024 05 19 la 10 10 00 png
rostariu regina maria jpg
ciocolata calda jpg
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net