6 lucruri dezgustătoare care se află pe corpul tău chiar acum

Așa arată un acarian Demodex
Așa arată un acarian Demodex

Nu clipi prea repede, ai putea să le deranjezi pe micuțele arahnide care trăiesc în genele tale. Acaraienilor Demodex, care au opt picioare și corpul precum al melcilor, le place să se hrănească din uleiul secretat de gene, potrivit specialiștilor. Acești acarieni sunt aproape „universali prezenți”, dar tind să-și mărească numărul, cu cât înaintezi în vârstă.

1.„Acarienii care trăiesc în gene sunt înfricoșători, dar nu trebuie să intri în panică”, a spus doctorul Jeffrey Miller, specialist în alergii și imunologie, potrivit site-ului menshealth,com. 

Aproape tot stratul superficial al pielii este format din celule moarte
Aproape tot stratul superficial al pielii este format din celule moarte

Cu toate că există o legătură între coloniile Demodex și inflamarea ochilor, cercetătorii sunt de părere că această specie nu este dăunătoare, deci va trebui să te obișnuiești să trăiești cu micuții tăi prieteni. 

2. Nu contează cât de bine te speli, întotdeauna vor exista reziduuri de fecale, iar excrementele ajung, în mod inevitabil, pe lenjeria ta intimă. Dacă îți speli chiloții cu apă rece, aceasta nu curăță fecalele la fel de bine ca apa caldă, deci excrementele vor ajunge pe toate hainele tale. Fecalele pot fi cauza mai multor bloi, precum virusul Hepatita A, o inecție a ficatului care îți va face ochii galbeni și care îți va provoca probleme majore la stomac. Recomandarea specialiștilor este să îți speli lenjeria intimă în apă fierbinte.

3. Celulele moarte nu sună la fel de rău precum fecalele, dar gândește-te în felul următor: când te uiți la iubita ta, aproape tot ce vezi este „decedat”. Asta pentru că stratul de la suprafața pielii este format din celule moarte. 

Ciupercile unghiilor sunt inestetice și periculoase
Ciupercile unghiilor sunt inestetice și periculoase

4. Insecte mâncătoare de piele! Praful din casa ta este format din celulele moarte ale pielii tale și ale pielii celor dragi, iar acarienii de praf adoră să se hrănească cu ele. Dacă suferi de eczemă atopică, care se caracterizează prin mâncărimi, roșeață și usturimi ale pielii, s-ar putea să ai acarieni pe corp, care se hrănesc cu celulele moarte și care îți creează un disconfort major. În cazul acesta, trebuie să mergi la un dermatolog pentru a-ți prescrie un tratament corespunzător.

5. Ciuperci la unghiile picioarelor: în unghiile tale sunt colectate milioane de microorganisme. Dacă unghiile tale s-au îngălbenit, s-ar putea să ai o ciupercă numită Tricophyton și este nevoie să te duci la medic, pentru a nu suferi alte complicații.


    Ciupercile unghiilor sunt inestetice și periculoaseFoto: captură video Youtube
Ciupercile unghiilor sunt inestetice și periculoaseFoto: captură video Youtube

6.Buricul tău este un laborator de bacterii. Pentru că oamenii nu se spală frecvent, în buric se pot aduna până la 2.000 de specii diferite de bacterii, potrivit unui studiu recent publicat în PLOS One. Cât de exotice? Cercetătorii au avut probleme în a identifica aproape 1.500 din aceste bacterii descoperite în buric. Unul dintre subiecți avea o bacterie care se găsește doar în solul din Japonia, iar tipul respectiv nu călcase vreodată acolo. 

Carmen Bruma face sport
oana roman si marius elisei
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
frontB jpg
constantin iacoban jpg
barbat care ii ofera iubitei un buchet de flori de valentines day jpeg
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg