6 trucuri să scapi de dependența de zahăr, de la un celebru nutriționist

Ultima actualizare:

Consumul de zahăr în exces este un aspect extrem de grav cu care se confruntă tot mai mult lume. Nutriționistul Gianluca Mech a dezvăluit cele mai bune trucuri pentru a scăpa de dependența de zahăr.

6 trucuri să scapi de dependența de zahăr, de la un celebru nutriționist
6 trucuri să scapi de dependența de zahăr, de la un celebru nutriționist

Alimentația din ziua de azi conține din ce în ce mai mult zahăr, fapt care afectează organismul uman și predispune la anumite boli precum diabetul zaharat sau cancerul. 

Dependența de zahăr este un aspect cât se poate de real, iar mulți dintre iubitorii de dulciuri pot suferi de un astfel de "viciu" fără să fie conștienți. 

Din fericire există metode pentru a învinge această dependență, iar celebrul nutriționist Gianluca Mech oferă cele 6 trucuri prin care putem renunța definitiv la zahăr. 

Primul lucru care ne ajută în lupta cu dependența de zahăr este să aflăm ce anume generează această nevoie acută de a consuma un aliment dulce concentrat. 

Atunci când consumăm zahăr, creierul eliberează endorfine, substanță cunoscută și ca "hormonul fericirii", de aceea avem tendința de exagera cu consumul de zahăr. 

Cele mai delicioase alimente ce pot înlocui zahărul

Fructele. Primul pas, în ceea ce privește limitarea consumului de zahăr, este să înlocuim dulciurile concentrate cu fructe. De asemenea, nici cu fructele nu trebuie să exagerăm, ci să mâncăm câteva porții din astfel de alimente mai dulci, cum sunt mango, sau strugurii.

Ciocolata neagră este o altă alternativă excelentă pentru ciocolata cu lapte, care conține o cantitate mult mai mare de zahăr și doar forte puțină cacao. O ciocolată neagră autentică conține cel puțin 50% cacao și oferă mai multă sațietate și taie pofta de dulce datorită aromei puternice. 

Semințele de chia sunt o sursă de nutrienți valoroși, precum acizi grași, omega-3, fibre alimentare solubile și unii compuși vegetali. Semințele de chia pot constitui undesert absolut delicios atunci când sunt combinate cu iaurt și alte fructe proaspete.

Cartofii dulci sunt un alt aliment-minune care constituie o gustare sănătoasă și delicioasă atuunci când ne este poftă de carbohidrați. 

Bogați în fibre și o serie de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, vitamina C și potasiu, cartofii devin o sursă de carbohidrați complecși, care ne dau energie pentru întreaga zi.

Prunele uscate pot înlocui cu succes bomboanele datorită fructozei naturale concentrate, conținute de aceste fructe. De asemenea, prunele uscate sunt bogate în potasiu, fibre și sorbitol, fapt ce contribuie la ameliorarea constiației. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net