A venit toamna, vin și bolile! De la ce vârsta poți să-i faci asigurare medicală celui mic?

Pentru părinți, cel mai important lucru este sănătatea copiilor, motiv pentru care este important ca micuții să aibă o asigurare medicală. Iată și de ce!

copil cu parinte shutterstock 1894279522 jpg

Copiii trec destul de des prin situații în care au nevoie de îngrijiri medicale, iar asta pentru că sunt expuși la răceli, boli poate chiar mai des decât adulții, mai ales după ce merg în colectivitate. De altfel, oricât de mult ar încerca părinții, cei mici nu au o atenție sporită când este vorba despre igiena mâinilor, așa că virușii se răspândesc mai rapid.

De la ce vârstă poate avea copilul asigurare

Un copil poate avea asigurare medicală de la vârsta de trei luni, iar fără o garanție, costurile în clinici pentru problemele de sănătate pot fi destul de mari. Fie că vorbim de o asigurare privată sau de Stat, este important ca părinții să-și asigure copiii. La Stat, asigurarea costă în jur de 5 lei pe zi și oferă 100.000 de lei pe an pentru tratamentele necesare.

Citește și: Copil de 3 ani, sfâşiat de câinele familiei! Totul s-a petrecut sub privirile bunicilor

Cele trei categorii principale de beneficii sunt: prevenție, spitalizare și chirurgie și acoperire suplimentară în caz de cancer, arsuri grave și transplant.

Cazarea părintelui în spital, gratuită

Dacă cel mic este tratat într-un spital din rețeaua de parteneri, cazarea părintelui este gratuită, iar dacă se află într-un spital privat din afara rețelei, sunt acoperite o parte din cheltuieli. Pentru fiecare zi dintr-un spital public se alocă o sumă fixă de bani.

În cazul unei asigurări suplimentare, la boli grave precum cancer, arsuri grave sau transplant de organe, se poate beneficia de până la 500.000 de lei în plus, față de asigurarea obișnuită. 

Vezi și: Bărbații, în concediu paternal prelungit, după nașterea fiecărui copil

Costul asigurării depinde atât de vârstă, cât și de nivelul de acoperire - Standard, Mediu și Avansat. La nivelul Avansat, o persoană de 35 de ani plătește 135 de lei pe lună, în timp ce un copil 75 de lei pe lună.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
horoscop 19 decembrie jpg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
chei locuinta
image
image
image
image
image
image
chei locuinta
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
cumparaturi femeie magazine jpg
 Victor Pițurcă FOTO Mediafax
Echipa de cercetători s a pozat cu meteoritul jpg