Ai mâinile și picioarele reci? Ai grijă! S-ar putea să suferi de sindromul Raynoud

Ultima actualizare:

Ai mereu mâinile și picioarele reci, iar ieșirea în aer liber atunci când sunt temperaturi scăzute e un coșmar pentru tine? Fii atent! S-ar putea să suferi de sindromul Raynoud și nici să nu știi. Iată ce înseamnă și cum se tratează.

Este normal ca mâinile şi picioarele să se simtă reci în cazul frigului sau la temperaturi scăzute deoarece sângele este pompat din inimă, iar mâinile se află la distanţă de aceasta.

Dacă acest lucru se întâmplă și atunci când temperaturile nu sunt foarte scăzute, s-ar putea ca acestea să indice o altă problemă de sănătate. 

Ce boală ascund mâinile și picioarele reci

În primul rând, mâinile și picioarele reci pot fi un semn al unei afecţiuni circulatorii, al unei distrugeri vasculare datorată degerăturii sau al unei alte afecţiuni sau condiţii ce afectează arterele, venele, capilarele sau metabolismul.

Sindromul Raynaud este o problema de circulație a sângelui care afectează extremitățile, de obicei degetele de la mâini, dar și cele de la picioare, nasul, obrajii, urechile și bărbia. De asemenea, persoana în cauză poate resimți și durere, furnicături sau amorțeală la mâini și picioare.

Femeile sunt cel mai des afectate, în special cele cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani și sunt studii care susțin că și stresul ar putea să declanșeze acest sindrom. Cu toate acestea, spun medicii, debutul poate să apară în orice moment al vieții. Boala se manifestă în episoade și pot exista mai multe episoade pe zi. Un episod poate să dureze de la câteva minute la câteva ore.

Află pe clickpentrufemei.ro ce simptome are boala!

Epidemie de gripă în România. Medicii atrag atenția: "Nu știm să ne ferim"

De ce recidivează cancerul și care sunt tipurile care au tendința de a reapărea

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net