Alimentul banal care menține echilibrul imunitar. Mihaela Bilic îl recomandă: „Miracolul din...”
Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui aliment natural cu proprietăți remarcabile pentru sănătate. Potrivit nutriționistului, consumat regulat, acesta contribuie la menținerea echilibrului imunitar. Află mai multe detalii!

Apreciată pentru sfaturile importante pentru sănătate, siluetă și stare de bine, Mihaela Bilic le-a vorbit urmăritorilor de pe rețelele sociale despre importanța beta-glucanilor.
Drojdia ajută la întărirea sistemului imunitar
Aceste substanțe întăresc sistemul imunitar și stimulează mecanismele naturale de protecție ale organismului. Ele se obțin prin consumul alimentelor care conțin drojdie, precum pâine și alimente fermentate, dar și din cereale, care au, pe de altă parte, efecte benefice asupra colesterolului și glicemiei:
„Miracolul din drojdie. Cercetările recente în domeniul nutriției și biotehnologiei au adus în prim-plan un compus natural cu efecte impresionante asupra imunității: beta-glucanii din drojdie.
Aceste polizaharide unice, prezente și în ciuperci sau cereale, au devenit subiect de interes global datorită capacității lor de a întări sistemul imunitar și a grăbi vindecarea.
În timp ce beta-glucanii din cereale, solubili în apă, sunt recunoscuți pentru efectele lor benefice asupra colesterolului și glicemiei, cei din drojdie stimulează mecanismele naturale de protecție ale organismului.
Odată ajunși în organism, beta-glucanii din drojdie se leagă de receptorii specifici ai celulelor imune. Această interacțiune declanșează o cascadă de răspunsuri biologice, printre care eliberarea de citokine - molecule de semnalizare ce coordonează comunicarea între celulele imunitare, intensifică răspunsul imun și grăbesc eliminarea agenților patogeni.
Mai mult, aceste reacții duc la creșterea producției de anticorpi, esențiali pentru recunoașterea și neutralizarea virusurilor sau bacteriilor. Studiile arată că administrarea de beta-glucani din drojdie poate îmbunătăți semnificativ eficiența vaccinurilor, stimulând un răspuns imun mai rapid și mai durabil”, a scris Mihaela Bilic într-un mesaj pe Facebook.
Medicul nutriționist a detaliat beneficiile beta-glucanilor. Iată ce fac pentru organism în mod concret:
„ 1. Sporesc activitatea macrofagelor și cresc fagocitoza (procesul prin care organismul distruge agenții patogeni);
2. Accelerează vindecarea rănilor prin stimularea formării de noi vase de sânge (angiogeneză);
3. Reduc inflamația cronică și sprijină recuperarea după boli infecțioase;
4. Contribuie la menținerea unei imunități echilibrate, atât înnăscute, cât și adaptive.
Această dublă acțiune, de întărire a apărării naturale și de stimulare a reacțiilor specifice, face din beta-glucanii din drojdie un instrument terapeutic tot mai utilizat în suplimentele alimentare moderne”, a mai precizat Mihaela Bilic.



































