Alimentul care te ferește de răceală. „Fundamentul unui sistem imunitar rezistent”. Îl găsești în orice supermarket
Pe măsură ce ne apropiem de sezonul rece, organismul are nevoie de sprijin pentru întărirea imunității. Mâncarea sănătoasă ne este aliat de nădejde, mai ales un aliment popular care poate fi cumpărat din orice supermarket.

Este vorba despre iaurt, apreciat de specialiștii în sănătate pentru conținutul de vitamina A, vitală pentru dezvoltarea și funcționarea multor celule imunitare. Jenna Macciochi, medic imunolog în Marea Britanie și autoarea bestsellerului „Imunitatea. Arta de a fi sanatos”, îl recomandă în alimentația zilnică, iar celor care nu pot să consume iaurt, le sugerează, de asemenea, brânza sau chefirul: „O cutie de iaurt sau puțină mâncare fermentată în fiecare zi poate ajuta la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat, care este fundamentul unui sistem imunitar rezistent”, a spus doctorul, potrivit „Daily Mail”.
Cele mai bune alimente care întăresc sistemul imunitar
Și nu doar lactatele ajută la întărirea imunității! Pe lista celor mai benefice alimente se află sucul natural de portocale datorită conținutului ridicat de vitamina C: „Un pahar mic de suc de portocale 100% oferă peste 80% din doza zilnică recomandată”, a precizat doctorul.
Pune pe lista de cumpărături și pește gras, precum somon, macrou și sardine, deoarece acesta este o sursă bogată de vitamina D, la fel de importantă pentru întărirea sistemului imunitar: „O singură porție de somon acoperă mai mult de jumătate din necesarul zilnic”, mai precizează publicația britanică. De asemenea, surse bune de vitamina D sunt și ouăle, precum și cerealele integrale.
De ce este bine să mâncăm carne roșie
Include și carne roșie în meniul tău! Conține zinc, fier, proteine și vitamina B, fiind o alegere perfectă pentru prânz sau cină în lunile reci: „Carnea roșie slabă nu este un aliment nesănătos. Este un mit. De fapt, este bogată în proteine, vitamine B, fier și zinc, toate acestea contribuind la susținerea sistemului imunitar”, a mai precizat Dr. Jenna Macciochi. Pentru persoanele vegetariene, alternative bogate în zinc pot fi edamamele, fasolea roșie, năutul și nucile.



































