Când e momentul să faci o rinoplastie

Ultima actualizare:

    Nu rămân semne vizibile după operaţie
Nu rămân semne vizibile după operaţie

Ai deviaţie de sept sau cornete nazale hipertrofiate şi trebuie să te operezi? Dacă nu eşti mulţumit de forma nasului tău, acum e momentul să te gândeşti şi la o rinoplastie. Operaţia se face în echipă mixtă: medic ORL şi medic estetician, iar perioada de recuperare durează 1-3 luni.

Una dintre cele mai delicate proceduri în domeniul chirurgiei estetice, care necesită și presupune o finețe extraordinară, este rinoplastia.  „În majoritatea cazurilor, corecția esteticii nazale însoțește și tratamentul funcțional al nasului care constă în tratamentul deviației de sept (septoplastie) și tratamentul chirurgical al cornetelor nazale hipertrofiate, lucru care se face în echipa mixtă, cu un medic O.R.L. bine pregătit și care cunoaște foarte bine etapele operatorii ale rinoplastiei, pentru ca sincronizarea timpilor operatori să fie perfectă”, explică medicul estetician Gabriel Mazilu. 

Dacă în cazul septoplastiei specialistul ORL trebuie să înlăture toate anfractuozitățile osteo-cartilaginoase septale și să țină cont de importanța septului în estetica nasului în colaborare cu medicul estetician, în cazul hipertrofiei de cornete inferioare acestea vor fi remodelate volumic la parametrii adecvați prin tehnici moderne (radiofrecvență sau coblație) în funcție doar de experiența medicului specialist ORL. Vindecarea completă, funcțională, a nasului poate dura între 1-3 luni în funcție de fiecare pacient.  De aceea este absolut necesar, ca anterior intervenției chirurgicale, pacientul să fie consultat atât de medicul specialist estetician, cât și de medicul specialist ORL.


    dr. Gabriel Mazilu
dr. Gabriel Mazilu

“În acest domeniu, răbdarea este o virtute, deoarece majoritatea rezultatelor pot fi apreciate definitiv doar după  1 an de zile. Majoritatea modificărilor au loc la nivelul grosimii pielii nasului. Pe măsură ce pielea nasului devine subțire și suplă, rezultatul este evident și final. Este absolut necesar să creăm un cadru osteo-cartilaginos perfect al nasului care va oferi cel mai bun rezultat estetic, indiferent cât de subțire va deveni pielea în timp”, mai spune dr. Gabriel Mazilu.

10 lucruri pe care trebuie să ştii despre procedură

1. Se face anestezie generală și intubație oro-traheală2. Durata intervenției e de 2-4 ore3. Tehnica deschisă oferă rezultatele estetice cele mai bune4. Nu rămân semne vizibile postoperator5. Pacientul va purta timp de 24-36 ore pansamente resorbabile sau neresorbabile (în funcție de caz) în interiorul ambelor nări6. E nevoie de 2 nopţi de spitalizare7. Se va menține imobilizarea nasului timp de 12 zile încontinuu și următoarele 7 zile doar noaptea8. Firele vor fi suprimate la 5-7 zile post operator9. Pacientul va veni regulat la control postoperator astfel: în prima lună se va veni săptămânal pentru toaletă nazală funcțională și pentru a urmări evoluția estetică, apoi următoarele 2 luni frecvența este din 2 în 2 săptămâni; ulterior - lunar până la 6 luni, apoi la 9 luni și apoi la 1 an de zile în următorii 3-5 ani.10. Rinoplastia e indicată primăvara, când temperatura afară este plăcută şi refacerea mai bună.

image
image
image
image
image
image
image png
politia jpg
Carol al II lea si Regele Mihai jpg
money 6934763 1280 jpg
magazin lidl jpeg
driver 3978839 1280 jpg
hands 2066551 1280 jpg
Adrian Marinescu jpg