Carbohidrați benefici pentru sănătate

25 mai 2017
simeon stalpnicul png
Orzul combate inflamaţiile existente în corp, bolile cardiovasculare şi diabetul.www.clicksanatate.ro

Când vine vorba despre alimentație, în general, foamea sau poftele culinare sunt cele care aleg meniul. Uite 4 surse de carbohidrați benefici sănătății tale dacă optezi să-i consumi frecvent!

Despre carbohidrați părerile sunt pro și contra. Ba este bine să îi consumi, ba te îngrașă și trebuie să îi eviți. Îți prezentăm 4 elemente benefice și totodată sănătoase cu care să îți alcătuiești mesele zilnice.

Orzul combate bolile cardiovasculare

Cu un conținut ridicat de vitamine, fibre și minerale, orzul este o alegere sănătoasă care te ajută să combați cu brio inflamațiile existente în corp, bolile cardiovasculare dar și diabetul.

Este un aliment ideal pentru persoanele care sunt suspecte de osteoporoză sau se confruntă cu un sistem imunitar deficitar.

Dacă alegi să îl consumi în stare verde sub formă de suc te va ajuta să elimini toxinele prezente și va îmbunătăți tranzitul intestinal în mod considerabil.

Dovlecelul îți menține vederea sănătoasă

Această legumă conține și carbohidrați. În plus, îți aduce un aport bun de vitamine și minerale esențiale precum potasiu, magneziu dar și o doză de beta-caroten. Acest ultim ingredient este benefic mai ales pentru menținerea sănătății ochilor tăi, dar și pentru imunitatea întregului corp prin intermediul vitaminei C pe care ți-o pune la dispoziție.

Îl poți consuma în stare crudă în salate sau poți să îl faci la grătar. Poți să îți aplici suc de dovlecei pe față ca să ajute producția de colagen al pielii să funcționeze mai bine și astfel să ai grijă de tenul tău.

Quinoa, proteina perfectă

Unul dintre cei mai la modă carbohidrați, ce nu conține gluten însă este extrem de bogat în fibre necesare tranzitului tău, antioxidanți și substanțe nutritive precum magneziu, fierul sau zincul.

Are toți aminoacizii necesari ție. Studiile efectuate în baza ei au scos la iveală că dacă alegi să o consumi în mod constant te protejează de apariția cancerului, a bolilor respiratorii, cardiovasculare, diabet, colesterol și nu numai.

Află pe clicksanatate.ro câteva rețete sănătoase care conțin aceste surse de carbohidrați!

Alimente care devin toxice dacă le reîncălzești

Condurul-Doamnei, un tonic din natură

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
FotoJet (2) jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul george si printesa charlotte au inceput scoala nu au titluri regale ci apelative simptice cum 2 size24 jpg
cub miron cosma png
Mircea Geoană: „75% din tot ceea ce înseamnă total de forţe militare ruseşti sunt blocate în Ucraina cu rezultate mediocre din punct de vedere militar” jpeg
000 jpg
FotoJet (5) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg