Ce boli tratezi cu remedii din cojile de ceapă

image

Despre ceapă ştim cu toţii că este un excepţional aliment-medicament, însă nu mulţi cunosc efectele terapeutice ale cojilor de ceapă. Nu le mai arunca, ci foloseşte-le atunci când te doare în gât, când ai ochii obosiţi sau te supără aftele bucale.

În trecut, cu ajutorul cojilor de ceapă se colorau ţesăturile în roşu sau maroniu, iar părul îşi schimba şi el nuanţa dacă era spălat cu ceai din aceste coji. Întrebuinţarea lor nu se opreşte însă aici. Infuzia din coji de ceapă are multiple virtuţi terapeutice, având printre altele puternice proprietăţi tonice, diuretice, antimicrobiene şi antispasmotice. 

Ochi 

Ceaiul din coji de ceapă scade iritaţia ochilor şi menţine acuitatea vizuală. Aşadar, dacă ai un serviciu în timpul căruia îţi suprasoliciţi vederea, atunci compresele cu acest ceai sunt binevenite. Vei scăpa de ochii înroşiţi şi de tratamentele medicamentoase. 

Gripă şi întărirea sistemului imunitar

Se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunţite cu o linguriţă de pudră de rădăcină de lemn dulce şi o mână de ace de pin (40 – 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte. Compoziţia se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de măceşe zdrobite şi se mai fierbe timp de un minut. Soluţia se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară şi se ţine la răcoare. Se consumă câte un litru pe zi.

Gât roşu

În caz de congestie şi durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte. După infuzare, soluţia se strecoară şi se foloseşte când este călduţă, pe post de gargară. 

Tuse seacă

Se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale. 

Afte şi gingivită

Se clăteşte gura cu o soluţie concentrată din coji de ceapă. Aceasta se prepară din 3 linguriţe de coji de ceapă mărunţite, peste care se toarnă 0,5 l de apă clocotită, iar apoi se lasă la macerat timp de 7-8 ore, se strecoară şi se foloseşte. 

Infecţii urinare

Se administrează câte o lingură de decoct din coji de ceapă de 3-4 ori pe zi, care se prepară din 3 linguriţe de coji mărunţite opărite în două pahare de apă clocotită, conform www.frunza-verde.ro.

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
image png
Ronaldo, cu nasul spart în partida Cehia - Portugalia FOTO EPA EFE
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg