Ce poţi trata cu ulei de măsline extravirgin

Ultima actualizare:

Uleiul de măsline este un ingredient preţios pentru sănătate, prevenind sau tratând o mulţime de afecţiuni. De altfel, în Grecia antică era numit „aur lichid“ datorită multiplelor sale beneficii. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Tratamentele cu ulei de măsline extravirgin previn apariţia bolilor de inimă, a ulcerului, a calculilor biliari şi stimulează secreţia bilei. Deoarece acest ulei reduce nivelul de colesterol LDL din organism şi îl creşte pe cel HDL, care joacă un rol important în prevenirea înfundării arterelor, consumul acestuia poate preveni bolile cardiovasculare, în special ateroscleroza, hipertensiunea arterială, infarctul sau chiar un accident vascular cerebral.

Principalele sale beneficii provin de la conţinutul de grăsimi monosaturate şi de la cel ridicat de antioxidanţi. Deoarece conţine cel puţin patru tipuri de antioxidanţi, uleiul de măsline poate preveni cancerul de piele, precum şi cancerul intestinal, esofagian, stomacal şi de prostată.

Mai mult, consumul regulat de ulei de măsline îmbunătăţeşte şi sănătatea ficatului şi a bilei, fiind un adjuvant al digestiei.

Medicament în problemele gastrice

  • Pentru ulcer şi gastrită: ia o linguriţă de ulei de măsline, înainte de fiecare masă, pentru protejarea stomacului.
  • Pentru balonare şi pentru a scăpa de senzaţia de arsură la stomac: amestecă 250 ml de ulei de măsline cu un kg de miere şi cu patru lămâi bio trecute prin maşina de tocat. Păstrează amestecul în borcane, la frigider. Ia trei linguri pe zi din această compoziţie, cu 30 de minute înaintea meselor.
  • Pentru a dizolva pietrele de la bilă: amestecă 200 ml ulei de măsline cu un gălbenuş de ou, cu zeama de la o lămâie, cu 40 ml coniac de bună calitate şi cu o linguriţă de zahăr. Bea amestecul cu înghiţituri rare, apoi stai culcată pe partea dreaptă, cu picioarele la piept.
  • Alte beneficii
  • Pentru reducerea sensibilităţii dinţilor şi prevenirea gingivitei: în fiecare dimineaţă, înainte de a te spăla pe dinţi, fă gargară sau masează-ţi gingiile cu o lingură de ulei, timp de 10 minute.
  • Pentru eczeme: formează o pastă din frunze proaspete de busuioc şi ulei de măsline extravirgin, care se aplică, de trei ori pe zi, pe zona afectată.
  • Leac pentru reumatism: fierbe, timp de 10 minute, o ceapă mare tăiată fin, patru linguri de ulei de măsline, 150 ml apă şi 40 grame untură nesărată. Acest amestec se bea foarte cald, seara, câteva zile la rând. La două ore după fiecare tratament, înainte de culcare, se bea un decoct de cruşin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
rosii jpg
image png
famlie vacanta casa istock jpg
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image png
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net