Ce trebuie să faci ca să nu te îngrași de sărbători. Top 5 cele mai bune sfaturi

Sezonul sărbătorilor este adesea sinonim cu mesele abundente și delicioase, oferindu-ne ocazia de a savura bucatele tradiționale și de a ne bucura de momente speciale cu cei dragi. Cu toate acestea, pentru cei preocupați de menținerea unei diete sănătoase sau de evitarea îngrășării, această perioadă poate fi un adevărat provocare. Psihoterapeutul Angela Nuțu oferă câteva sfaturi utile pentru a gestiona consumul în exces în timpul sărbătorilor.

Ai grijă la ce și cât mănânci de sărbători. Foto: arhiva.
Ai grijă la ce și cât mănânci de sărbători. Foto: arhiva.

Mâncarea, o componentă esențială a culturii noastre

Psihoterapeutul Angela Nuțu recunoaște că mâncarea nu este doar o sursă de energie și nutrienți, ci reprezintă și o componentă esențială a culturii noastre de sărbători, contribuind la bunăstarea socială, familială și emoțională. Tradițiile și obiceiurile ne influențează alegerile alimentare, iar mesele festive aduc oamenii împreună și îmbunătățesc starea de spirit.

Sfaturi pentru a nu exagera cu mâncatul

Nu sări peste mese: Este tentant să sari peste mese în încercarea de a reduce aportul caloric, dar acest lucru poate duce la consumul excesiv ulterior. Păstrează-ți programul obișnuit de masă, chiar dacă activitățile variază în perioada sărbătorilor.

Urmărește porțiile: Crește conștientizarea asupra dimensiunii porțiilor. Încearcă să mănânci doar jumătate din ceea ce ai în farfurie și ascultă semnalele corpului când începe să se simtă sătul.

Mănâncă încet: Dă-ți timp să savurezi fiecare înghițitură și permite-i creierului să transmită semnalele de sațietate. Acest lucru poate preveni consumul excesiv într-un interval scurt de timp.

Fă mișcare: Exercițiile fizice nu numai că contribuie la sănătatea fizică, ci și la bunăstarea mentală. Un antrenament scurt poate reduce stresul și poate încuraja producția de endorfine, ajutându-te să eviți consumul compulsiv.

Bucură-te cu măsură: Nu pune prea multă presiune pe tine. Bucură-te de sărbători, dar impune-ți limite. Concentrează-te asupra bucuriei de a fi cu familia și de a crea amintiri frumoase.

În concluzie, sărbătorile pot fi savurate într-un mod echilibrat, respectând tradițiile și obiceiurile, fără a compromite sănătatea. Alege cu înțelepciune, ascultă-ți corpul și bucură-te de această perioadă specială cu rațiune și măsură.

image
image
image
image
image
image
politia nu treceti jpeg
Accident 2 Mai Vama Veche jpg
STB FB jpg
piata unirii shutterstock jpg
probleme de auz jpeg
femeie buchet de flori jpg
vreme 1 mai jpg
Infidelitate jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net