Cea mai mare greșeală pe care o facem înainte să adormim. Din această cauză, somnul este agitat și nesănătos

În zilele noastre, insomnia este un lucru foarte comun. Click! îți spune care este cea mai mare greșeală pe care o facem înainte să adormim și ce trebuie să facem pentru a trata tulburările de somn.

Medicii au mai multe sfaturi pentru un somn liniștitor / foto: Pixabay
Medicii au mai multe sfaturi pentru un somn liniștitor / foto: Pixabay

Medicul Ioan Bulescu susține că insomnia este o problemă comună. Trebuie să fim atenți la câte ore dormim noaptea pentru că lipsa somnului poate crea alte probleme de sănătate, mult mai grave.

Medicul ORL susține că lipsa somnului pe perioade lungi generează o insomnie acută. Există persoane care suferă de apnee sau care sforăie pe timpul nopții, iar în momentul în care se trezesc cu o senzație de sufocare, acestea tind să se panicheze și să nu mai adoarmă la loc.

„O noapte proastă mai avem cu toţii, dar putem să vorbim de insomnie dacă trec 3-5 nopţi în care nu dormim bine şi aveam aceeaşi problemă. De aceea, există nişte elemente de igienă a somnului, pentru că trebuie să ştim ce avem de făcut înainte de a merge la culcare”, a atenţionat dr. Bulescu, potrivit antena 3.

Ce să facem pentru a dormi liniștit

Totodată, mai spune medicul, pentru a avea un somn linișit, unul dintre aspectele de care trebuie să ținem cont este să nu avem în camera în care dormim televizor deschis, radio, nici lumină.

Mai mult, telefonul nu trebuie să se afle lângă patul nostru. Temperatura medie de care trebuie să mai ținem cont pentru un somn odihnitor ar trebui să fie cuprinsă între 22-24 de grade.

„Telefoane, calculatoare, tablete nu ar trebui să folosim cam cu o oră înainte de somn, pentru că lumina albastră pe care o emit dispozitivele acestea de fapt inhibă secreţia de melatonină care este hormonul care induce somnul. Deci, de fapt, noi nu lăsăm creierul să se pregătească de somn”, mai spune dr. Ioan Bulescu.

Ca activităţi relaxante înainte de somn, putem să citim ceva (dar nu pe dispozitive electronice), să facem o baie fierbinte sau putem face ceva care știm că ne-ar relaxa, mai scrie sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net