Avertisment terifiant pentru cei care dorm mai putin de 6 ore pe noapte. Ce spun medicii despre acest obicei toxic

Cu toții știm medicii recomandă 8 ore de somn pentru o a ne menține o stare bună de sănătate. Însă, din nefericire, există și momente în viață când, pur și simplu, ne este greu să ajungem la această cifră. Fie că avem un loc de muncă care ne dă programul peste cap, exagerăm când vine vorba de cafea, sau ne petrecem nopțile la petreceri, există multe probleme de sănătate care intervin atunci când nu atingem nici măcar 6 ore de somn. Iar medicii ne avertizează în privința consecințelor.

Lipsa somnului poate avea consecințe grave / FOTO: Shutterstock
Lipsa somnului poate avea consecințe grave / FOTO: Shutterstock

Deja este un fapt atât de bine cunoscut încât a intrat în folclorul urban: pentru un nivel bun de sănătate, trebuie să dormim măcar 8 ore pe noapte. Desigur, nu toată lumea face asta, fie că motivele sunt unele întemeiate, precum o carieră solicitantă, ori, pur și simplu, suntem printre cei care își petrec nopțile la petreceri, prin oraș. Însă, potrivit informațiilor oferite de către fanatik.ro, dacă nu reușim să strângem măcar un număr minim de 6 ore de somn pe noapte, consecințele pentru sănătatea noastră vor fi unele grave. Iar potrivit sursei, zeci de milioane de oameni sunt în poziția de a putea suferi aceste consecințe.

Potrivit specialiștilor, poate cea mai gravă problemă de sănătate de care ne putem lovi din cauza lipsei somnului este creșterea riscului de deces. Medicii spun că diversele deficiențe în sănătatea noastră, apărute din cauza lipsei de somn, vor fi resimțite treptat. Iar aceste probleme pot varia de la tensiune arterială și chiar până la diverse tulburări psihice, cum ar fi schizofrenia și scăderea calității memoriei.

Lipsa somnului poate duce la scăderea calității memoriei

O întreagă multitudine de probleme de ordin psihic pot începe să se facă simțite, dacă lipsa somnului persistă. Printre acestea se numără depresia, anxietatea, cât și schizofrenie. De asemenea, dacă ați început să observați că aveți probleme cu memoria, întrebați-vă cam câte ore pe noapte dormiți. Motivul este unul simplu: lipsa somnului poate duce chiar la scăderea calității memoriei.

De asemenea, sistemul nostru imunitar are de suferit în lipsa somnului, lucru ce va conduce la o vulnerabilitate crescută în fața îmbolnăvirii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net