Cea mai sănătoasă carne pentru corp și creier. Recomandarea renumitului medic Vlad Ciurea

Carnea reprezintă o componentă esențială a dietei multor români, dar nu toate tipurile de carne aduc aceleași beneficii organismului. Profesorul Vlad Ciurea, un eminent neurochirurg, a dezvăluit recent că există anumite tipuri de carne cu beneficii extraordinare pentru sănătate, în special pentru creier.

Vlad Ciurea. Foto: Adevărul.
Vlad Ciurea. Foto: Adevărul.

Cea mai sănătoasă carne: peștele, bijuteria alimentației pentru creier

Contrar așteptărilor, puiul nu ocupă primul loc în topul cărnurilor sănătoase, conform declarației Dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul susține că cea mai sănătoasă carne pentru creier provine de la pește, în special peștele marin. Românii sunt îndemnați să introducă în mod regulat peștele în alimentație, datorită conținutului bogat în proteine și acizi grași nesaturați.

Somonul sălbatic, un aliat pentru creier

Printre peștii marini recomandați, somonul se află în fruntea listei. Neurochirurgul insistă în special asupra consumului de somon sălbatic, subliniind că acesta oferă proteinele și omega-3 benefice pentru creier.

"În creier, forma de carne de la care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță".

Carnea de pasăre pentru o alternativă sănătoasă

În afară de pește, Dr. Vlad Ciurea recomandă carnea de pasăre, cu accent pe carnea de curcan. Aceasta este considerată o alegere sănătoasă datorită conținutului scăzut de calorii și beneficiilor aduse funcționării creierului.

"Iar din carne de pasăre, pentru că există și carne de pasăre foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului".

Astfel, alegerea atentă a cărnii poate aduce multiple beneficii pentru sănătatea generală și funcționarea optimă a creierului. Introducerea regulată a peștelui, în special a somonului sălbatic, și a cărnii de curcan în dieta zilnică poate contribui semnificativ la menținerea unei stări de sănătate deplină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net