Cele mai sănătoase 3 produse lactate
Masa de dimineaţă n-o împărţiţi cu nimeni! Savuraţi-o, nu treceţi peste ea şi acordaţi-i importanţa cuvenită. Şi nu uitaţi să aveţi în meniu produse lactate. Iată care sunt cele mai sănătoase dintre ele.
Chefirul, împotriva anemiei
Chefirul este un aliment sănătos, uşor de digerat, el dovedindu-se benefic pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar, revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei.
În plus, datorită acţiunii bacteriilor lactice, chefirul este uşor de asimilat de organism. Specialiştii recomandă această băutură şi persoanelor care suferă de anemie.
Iaurtul vindecă stomacul
Iaurtul are numeroase beneficii digestive. El ajută digestia, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, previne constipaţia. Este totodată un bun remediu împotriva diareei.
Spre deosebire de laptele dulce, iaurtul poate fi consumat şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză. Mai mult, iaurtul cu bacterii active stimulează sistemul imunitar.
Brânza previne osteoporoza
Brânzeturile sunt una dintre cele mai bune surse de calciu, fiind recomandate în special copiilor şi adolescenţilor pentru întărirea sistemului osos.
Brânzeturile sunt indicate inclusiv vârstnicilor, pentru prevenirea osteoporozei. Calciul se asimilează mai bine din brânzeturi decât din lapte. În 100 g brânză proaspătă de vacă se găsesc 90 mg calciu.