Condimentul care ne ajută să dormim mai bine! Este scump și e numit „aurul roșu”

Există mai multe tipuri de „aur”, despre are probabil că am auzit cu toții. Aurul alb, pe care îl putem vedea la orice magazin de bijuterii, ori aurul negru, cum mai este supranumit petrolul. Însă, nu mulți dintre noi știu că există un condiment anume care are atât de multe beneficii (atât în mâncare cât și pentru sănătate), încât i se spune „aurul roșu”! Este vorba despre șofran.

image

Probabil că am auzit deja cu toții vorbindu-se despre nenumărate tipuri de „aur”. Un bijutier ne va explica, cu siguranță, că putem cumpăra brățări și inele din „aur alb” (sau chiar și alte culori, dar acestea sunt mai rare). Iar dacă citim chiar și cel mai scurt articol despre petrol, cu siguranță că termenul de „aur negru” va apărea, măcar și o singură dată. Cu toate aestea, nu foarte multă lume știe că șofranul este atât de util, încât a căpătat porecla de „aur roșu”.

Condimentul este extras dintr-o plantă cu același nume, iar în ziua de astăzi, șofranul a devenit atât de căutat și apreciat, încât este unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. De obicei, aroma pe are acesta o va da preparatelor noastre îl face alegerea perfectă pentru mâncărurile care au la bază carne de pui, pește, sau chiar și pentru orez și prăjituri!

Însă, potrivit Antena 3 CNN, beneficiile lui nu sunt doar culinare, ci și pentru sănătate!

Beneficiile nebănuite ale șofranului

Acest condiment special are un conținut ridiat de substanțe antiinflamatorii, cât și antioxidante. Mai mult decât atât, poate că mulți dintre noi vor fi surprinși să afle că șofranul poate să ne ajute să adormim mai rapid și să ne odihnim mai bine.

Acest lucru ar fi posibil datorită faptului că șofranul poate crește nivelul de melatonină din organism, iar modul în care acționează asupra unor receptori din creier ne poate ajuta să dormim mai bine.

De asemenea, mai multe studii au arătat că șofranul ar putea reduce nivelul de zahăr din sânge, cât și nivelul de colesterol total și colesterol LDL.

image
image
image
image
image
image
calculator 1680905 1280 jpg
casa pereti bere jpg
copac jpg
camera hotel png
sala de clasa jpeg
image png
man 4134645 1280 jpg
 Carmen Brumă (46 de ani) este profesoară atunci când vine vorba de fitness și alimentație sănătoasă
image
actualitate.net
image
actualitate.net