Cum putem scăpa de o arsură solară. Sfaturi importante din partea medicilor

Cum deja începem să ne apropiem cu pași repezi de începutul verii, nu trebuie să uităm că protecția SPF poate fi extrem de importantă pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, dacă ne-am ales cu o arsură solară, există câteva metode prin care putem scăpa de problemă!

Cum putem scăpa ușor de arsurile solare / foto: Shutterstock
Cum putem scăpa ușor de arsurile solare / foto: Shutterstock

Atunci când vine vorba despre arsuri solare superficiale, există câteva metode pe care experții ni le recomandă, pentru a scăpa de problemă. Desigur, mereu este mai simplu să prevenim o problemă decât să o rezolvăm după ce deja a apărut, așa că experții ne spun că este important să ne protejăm suficient, pentru a nu fi nevoiți să ne confruntăm cu arsuri solare.

„Protejarea pielii de razele nocive și cancerigene ale soarelui este cel mai important pas pe care îl putem face în lupta pentru prevenirea cancerului de piele. Și dacă toate acestea nu funcționează, atunci nu uitați că cea mai frecventă cauză a îmbătrânirii premature este expunerea la ultraviolete de la soare”, explică dermatologul certificat Zaineb H. Makhzoumi, potrivit adevarul.ro.

Cum ne putem proteja de arsurile solare

În funcție de gravitate, o arsură solară poate trece de la sine în câteva zile, ori poate avea nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca. Experții ne spun că dacă începem deja să „simțim” arsura, trebuie să luăm imediat măsuri! Mai precis, ar trebuie să ne mutăm la umbră și să aplicăm creme pentru protecție solară, pentru a proteja pielea de daunele provocate de razele UV.

Apoi, după ce trecem de faza arsurii inițiale, putem face un duș cu apă rece, iar apoi ar trebui să curățăm pielea cu produse hidratante. De asemenea, la recomandarea medicului, putem apela și la diverse medicamente antiinflamatoare. O cremă hidratantă cu aloe poate face minuni atunci când ne confruntăm cu arsuri solare.

Iar pe lângă aceste sfaturi, experții ne mai spun că ar fi indicat să evităm frecarea și deteriorarea pielii, în perioada de vindecare. De asemenea, dacă este posibil, ar trebui să purtăm haine ce permit pielii să respire. Iar, în final, pentru a putea scăpa de arsurile solare este foarte important să consumăm îndeajuns de multă apă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net