Cum să scapi de carii în mod natural. Soluțiile care te țin departe de dentist!

Cariile se formează în urma deteriorării țesutului dentar. Acestea distrug permanent suprafața dintelui, provocând găuri și zone înnegrite. Prin urmare, este important să știi cum să previi și să tratezi cariile. Poți să iei în considerare și câteva "tratamente" pe care poți să le aplici acasă. 

Spalat pe dinti jpg

Cu o alimentație corespunzătoare și o consumare atentă a dulciurilor, cariile nu au cum să apară. Totuși dacă apar, durerile pe care dintele găurit și înnegrit le provoacă sunt insuportabile, fapt pentru care îți spunem cum tratezi cariile în mod natural, scrie huff.ro.

Trebuie să știi că atunci când te doare un dinte, durerea nu este cauzată 100% de carii,  poate fi provocată de o infecție sau o rană pe care nu ai descoperit-o încă în cavitatea bucală. Dacă durerea se agravează chiar și după administrarea unor medicamente cu rol calmant, trebuie să mergi de urgență la medicul stomatolog.

Mestecă frunze de pătrunjel sau ceapă pe dintele cariat 

Dacă ai început de carie, iată ce trebuie să faci. Poți să mesteci frunze de pătrunjel și să le apeși cu dinții în zonă cariată. Dacă îți place ceapa, alege una mică și mestec-o pe dintele cariat până când gingia și dinții absorb tot sucul cepei. Nu-ți face griji în privința mirosului neplăcut din gură. E preferabil să te confrunți cu asta pentru scurt timp câtă vreme vei sta liniștit cu privire la durerile de dinți.

Fă gargară cu ceai de mere sau pune o aspirină pe carie

Poți să prepari ceai de mere și să faci gargară cu acesta. Poți adăuga și puțină sare în ceai pentru a dezinfecta zona afectată din gură.

Poți să mai pui o jumătate de aspirină pe carie și să îți clătești apoi gura cu zeamă de lămâie. Vei scăpa de durerile de măsea imediat. Poți să mai amesteci și două lingurițe de sare cu oțet de mere și să faci gargară cu această soluție homemade. Îți vei curăța gingiile și dinții imediat.

Tratamentul-minune: uleiul de cocos 

Ai nevoie de ulei de cocos. Ia câteva picături și mestecă-l până când este complet dizolvat de rădăcinile dinților. Nu îți face griji, în 30 de secunde uleiul va fi absorbit de gingii și va curăța complet zona problematică unde s-a declanșat caria.

Uleiul de cocos are rolul de a curăța complet zona infectată din cavitatea bucală și previne o serie de boli precum parodontoza.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
saptamana luminata
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net