Cum scapi de dureri fără medicamente

Ultima actualizare:

Stresul, lipsa somnului, alimentaţia dezechilibrată sau vremea schimbătoare pot declanşa o serie de dureri, destul de greu de suportat. Acesta este un semn că organismul tău se împotriveşte. Deşi primul tău gând este să iei o pastilă, o idee şi mai bună ar fi să apelezi la câteva remedii naturiste, fără efecte secundare. Află mai multe din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

Roiniţa alungă durerile de cap

Există mai multe plante care pot calma durerile de cap, oricare ar fi cauzele care stau la originea lor: oboseală, stres, insomnie, febră sau exces de cafea. Însă una dintre cele mai bune plante pentru a reduce durerea de cap este considerată roiniţa. Ai nevoie de o cană de ceai, preparată dintr-o linguriţă de plantă uscată şi măcinată, peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute şi poţi bea două-trei căni pe zi, timp de o săptămână. 

Muşeţelul calmează durerile în gât

Durerea în gât apare în urma inflamării lui, ceea ce duce la dificultatea de a înghiţi alimentele. Infuzia de muşeţel este ideală pentru calmarea durerilor în gât. Poţi face gargară cu ceai sau îl poţi bea cu înghiţituri mici, pentru a reduce inflamaţia. De asemenea, acest ceai este util şi pentru că are proprietăţi antibacteriene şi antioxidante şi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă 10-15 minute la infuzat, strecoară şi bea de două ori pe zi.  

Durerile menstruale, atenuate cu fenicul

Antiinflamator şi antispasmodic natural, feniculul ajută în cazul durerilor menstruale, deoarece duce la relaxarea pereţilor uterini. Poţi obţine acest efect cu un ceai preparat dintr-o linguriţă de seminţe de fenicul şi din 250 ml de apă. Când a început să clocotească apa, dai focul la mic şi mai laşi cinci minute să fiarbă. Strecoară ceaiul şi consumă câte două căni pe zi, pe care le poţi îndulci cu miere. De ajutor în cazul durerilor din timpul menstruaţiei mai sunt şi următoarele plante: gălbenelele (infuzie sau tinctură), sunătoarea şi muşeţelul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net