Cum te adaptezi la schimbările toamnei. Soluții rapide pentru a combate anxietatea de anotimpuri

Toamna poate fi un anotimp magic, dar necesită şi o adaptare din partea noastră, pentru că micşorarea zilei ne afectează funcţionarea întregului organism. Uite câteva soluţii pentru a te adapta la noua realitate! 

image

Terapie cu lumină. Lămpile de terapie cu lumină sunt una dintre cele mai eficiente soluţii pentru a combate efectele toamnei. Acestea sunt echipamente ce emit o lumină similară cu cea a soarelui, contribuind la reglarea ritmului circadian. Utilizarea lor pentru 20-30 de minute pe zi, preferabil dimineaţa, poate îmbunătăţi starea de bine generală. 

Vitamina D. Ştim cu toţii că vitamina D este „vitamina soarelui”, dar ştiai că lipsa acesteia poate duce la o imunitate scăzută şi o stare generală de oboseală? Medicii recomandă suplimentarea cu vitamina D în special în lunile cu mai puţină lumină solară. Dozele variază în funcţie de necesităţile individuale şi pot ajuta la întărirea sistemului imunitar şi la îmbunătăţirea dispoziţiei.

Mişcarea. Dacă te simţi letargic şi lipsit de energie, mişcarea este răspunsul. Chiar şi o plimbare scurtă poate elibera endorfine, cunoscute şi sub numele de „hormoni ai fericirii”, ajutându-te să te simţi mai bine şi mai puţin obosit. Dacă este posibil, încearcă să îţi programezi activităţile în aer liber în orele cu lumină naturală pentru a maximiza beneficiile.

Rutina şi alimentaţia. Un orar de somn şi masă bine stabilit poate ajuta organismul să se adapteze mai uşor la schimbările de lumină şi întuneric. O dietă bogată în nutrienţi, vitamine şi minerale, inclusiv Omega-3, poate ajuta în combaterea simptomelor depresive. Alimente ca peştele gras, nucile şi seminţele de in sunt opţiuni excelente. 

Relaxare şi mindfulness. Tehnici precum meditaţia şi yoga pot ajuta la alinarea stresului şi anxietăţii ce pot fi amplificate de zilele mai scurte. Respiraţia profundă poate fi, de asemenea, extrem de utilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net