De ce recomandă nutriționiștii să consumi apă de cocos. Care sunt beneficiile

Ultima actualizare:

Apa de cocos a devenit o băutură la modă, mai ales că este un produs disponibil și recomandat de mulți nutriționiști. De ce a devenit atât de populară? Care sunt beneficiile pentru organism?

De ce să consumi apă de cocos
De ce să consumi apă de cocos

Oriunde te-ai duce în lume, vei găsi pe rafturile magazinelor alimentare acest produs. Apa de cocos este lichidul care se găsește în interiorul nucii de cocos verzi. Provine din nucile care au cam 6-7 luni. Dar se poate găsi uneori și în fructele mature. O nucă de cocos verde medie oferă aproximativ o jumătate de cană de apă. Aceasta conține 94% apă și foarte puține grăsimi. O singură cană de proximativ un sfert de litru conține 60 de calorii și ascunde elemente nutritive valoroase, printre care se numără:

  • Calciu: 4% din doza zilnică recomandată (DZR)
  • Magneziu: 4% din DZR
  • Fosfor: 2% din DZR
  • Potasiu: 15% din DZR
  • Carbohidrați: 15 grame
  • Zahăr: 8 grame

Beneficii

De ce să bei apă de cocos? Simplu, pentru că are o mulțime de efecte pozitive asupra organismului. Apa de cocos are un conținut mai scăzut de zahăr decât majoritatea băuturilor pentru sport. În plus, conține carbohidrați, care pot sprijini îmbunătățirea funcției musculare. Aceasta poate fi mai benefică decât apa obișnuită pentru rehidratarea după exerciții fizice, datorită numărului ridicat de electroliți.

Într-un studiu din 2018, cercetătorii au descoperit că apa de nucă de cocos a crescut eliminarea prin urină a potasiului, clorurii și citratului la persoanele fără pietre la rinichi. Iar asta înseamnă că poate ajuta la curățarea sistemului și reducerea probabilității formării pietrelor. Băutura minune te poate ajuta și în cazul în care ai tensiunea arterială prea mare. De asemenea, concentrațiile de magneziu pot contribui la menținerea sănătății oaselor, deoarece au un rol important în sprijinirea funcționării celulelor osoase.

Cocosul face minuni și pentru păr. Astfel, dacă bei acest tip de apă, părul tău o să devină mai strălucitor. De asemenea, unele studii arată că această băutură stimulează și creșterea mai rapidă a părului.

Așadar, apa de cocos este o băutură naturală delicioasă, plină de electroliți, care poate aduce beneficii inimii, poate scădea glicemia, te poate ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea rinichilor și să te menții fresh și hidratat după un antrenament.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net