Depresia de Sărbători: cum o poţi depăşi


    Când nu ai familie sau prieteni care să-şi petreacă sărbătorile cu tine, atunci apar  anxietatea şi depresia.www.clicksanatate.ro
Când nu ai familie sau prieteni care să-şi petreacă sărbătorile cu tine, atunci apar anxietatea şi depresia.www.clicksanatate.ro

Sărbătorile sunt un prilej de bucurie, de a dărui şi de a primi cadouri, însă, pentru unele persoane, pot fi un prilej de tristeţe, mai ales pentru cele singure, dar şi pentru cele care se confruntă cu stări depresive.

Singuratatea: incompatibilă cu Sărbătorile

Potrivit psihologului Camilo Zacchia, citat de passeportsante.net, sărbătorile sunt un moment în care aspectul social și familial este omniprezent. Aceasta este perioada în care se acordă o mare importanță familiei și prietenilor. Când nu ai familie sau prieteni care să-şi petreacă sărbătorile cu tine, atunci apar  anxietatea și depresia.Pentru a rupe izolarea, nu refuza, de exemplu, să mergi la petrecerea de Crăciun oferită de compania la care lucrezi. Alege activităţi care te relaxează, fă lucruri care îţi fac plăcere şi de care nu ai timp în restul anului.Dacă ai în jurul tău persoane cu tendinţe depresive, nu le lăsa singure, stai de vorbă cu ele, include-le în activităţie destinate Sărbătorilor.Persoanele care ştiu că au astfel de sensibilităţi legate de perioada Sărbătorilor este bine să facă plimbări în aer liber, care le sunt de ajutor. La îmbunătăţirea stării de spirit ajută şi sportul, cât şi odihna suficientă.

Bilanţul de sfârşit de an te poate face mai depresiv

Perioada Sărbătorilor coincide şi cu momentul în care ne facem bilanţul anului în curs. Iar acest moment poate să fie unul care să creeze frustrare pentru foarte mulţi dintre noi, din cauză că nu au reuşit să ducă la îndeplinire ceea ce şi-au propus la începutul anului. De aceea apar stări de frustrare, sentimente de vinovăţie, nemulţumire.

Află pe clicksanatate.ro ce alte cauze pot provoca depresia!

Cum să mănânci ca să nu te îngraşi de Crăciun

5 superalimente recomandate în sezonul rece

mihai voropchievici 1 jpeg
foto1 jpg
Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg