Evită să consumi aceste 7 tipuri de ceai seara. Riscurile la care te supui sunt uriașe

Oricine ştie că ceaiurile sunt sănătoase pentru organism, dar şi bune la gust. Însă unele dintre ele trebuie consumate cu atenţie. De exemplu, ca să ai un somn liniştit şi odihnitor, trebuie să eviţi unele licori seara, pentru că au efecte asemănătoare cafelei.

image

Ceaiul negru este excepţional, consumat pentru calităţile sale răcoritoare, energizante, dar şi pentru gustul intens şi aromat. Conţine mai multă teină decât ceaiul verde, dar mai puţină cofeină decât cafeaua. Dă energie corpului, de aceea trebuie evitat seara.

Ceaiul de ghimbir are efecte excelente în combaterea indigestiei, a migrenelor, a răcelilor de sezon. Însă nu trebuie consumat seara, pentru că are un puternic efect energizant, dar e ideal pentru dimineţile în care vrei să renunţi la cafea.

Ceaiul verde e recomandat tocmai în stările de oboseală cronică şi pentru creşterea capacităţii de concentrare, însă e unul dintre ceaiurile periculoase seara. Cantitatea recomandată e de două căni pe zi, până la ora 17-18.

Ceaiul de mentă se bea în caz de oboseală sau suprasolicitare intelectuală, stres sau epuizare. Acest tip de ceai nu se bea mai mult de 3 ori într-o zi şi, foarte important, nu trebuie făcute cure pe mai multe zile cu ceaiul de mentă.

Ceaiul de cătină este recomandat în cazul surmenajului, a carenţelor de vitamine, în stări de convalescenţă sau pentru creşterea performanţelor sportive. Dă un plus de energie, energie de care nu ai nevoie seara, înainte de culcare.

Ceaiul de ginseng revitalizează organismul, dă energie şi optimism. E renumit pentru că te scapă de stres şi echilibrează foarte bine nivelul zahărului din sânge. Mai mult, ajută substanţial digestia şi stimulează atenţia.

Ceaiul de aloe vera e recunoscut pentru efectul său ca tonic general care sporeşte starea de bine şi ajută la detoxifierea organismului conform sfatnaturist.ro.

Plante care aduc un somn liniştitor

Muşeţelul are proprietăţi calmante. Pentru a combate stresul şi oboseala, bea o cană cu ceai de muşeţel neîndulcit, la o oră după cină. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită.

Florile de tei sunt frumos mirositoare şi au efect calmant. Băut seara, înainte de culcare, ceaiul de tei e uşor sedativ, influenţează favorabil stările nervoase şi induce un somn odihnitor. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de flori la 250 ml apă clocotită.

Ceaiul de roiniţă combate insomnia şi migrenele, fiind indicat în tratamentul nevrozei cardiace, precum şi în stările de anxietate. Infuzia se prepară dintr-o lingură plantă uscată adăugată la 250 ml apă clocotită. După 15 minute, ceaiul se strecoară şi se bea pe stomacul gol, 3 căni pe zi.

Ceaiul de lavandă elimină tensiunile psihice aducătoare de insomnii. Infuzia se prepară din 2 linguriţe cu plantă peste care se toarnă 250 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute, se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se consumă 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cornel dinu
image
image
image
image
image
image
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net