Ceaiul care îți ajută creierul să meargă brici. Prof. Dr. Vlad Ciurea: „Este dovedit că e minunat”

Profesor universitar, cât și unul dintre cei mai cunoscuți neurochirurgi din țara noastră, Vlad Ciurea, vorbește despre un anumit ceai, cu efecte surprinzător de benefice pentru organism. Potrivit acestuia, creierul nostru poate avea parte de o mulțime de beneficii dacă integrăm acest sortiment de ceai în dieta noastră.

Ceaiul verde este extrem de benefic pentru creier
Ceaiul verde este extrem de benefic pentru creier

Este greu de supraestimat cât de popular este, de fapt, ceaiul. De-a lungul globului există o singură băutură care reușește să îl depășească, iar poate că unii dintre noi bănuim deja despre care este vorba: simpla apă. Iar gustul diversificat și plăcut nu este singurul motiv pentru care ceaiul a devenit atât de popular. El vine și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar diferitele sortimente de ceai ne pot scăpa de o mulțime de probleme, sau, cel puțin, ne pot ajuta organismul să își regleze mai eficient funcțiile.

Iar potrivit informațiilor oferite de către cei de la Antena 3, creierul poate beneficia de efectele ceaiului la fel de mult precum celelalte organe interne. Vlad Ciurea, profesor universitar, cât și unul dintre cei mai faimoși neurochirurgi din țara noastră, a spus că există un sortiment de ceai extrem de benefic pentru creier. Mai precis, este vorba despre banalul ceai verde! „Ceaiul verde e dovedit că este minunat pentru creier”, a declarat acesta, conform sursei.

Cafeaua poate fi și ea benefică pentru creierul nostru

De asemenea, prof. dr Vlad Ciurea a mai spus că și cafeaua poate avea beneficii pentru creierul nostru. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm și să consumăm cantități mult prea mari, profesorul spunând că ne poate provoca probleme la inimă.

De asemenea, faimosul neurochirurg nu a ignorat beneficiile consumului suficient de apă. El a spus că este în favoarea consumului de 2 litri de apă pe zi, pentru avantajele pe care le aduce creierului. Conform acestuia, creierul nostru este 78% apă, având nevoie de o cantitate suficientă din acest lichid pentru a funcționa corespunzător.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net