Fructul delicios care tratează colonul iritat. Te scapă de gaze și de constipație și e sănătate curată

Există pe piață un fruct-minune care te scapă de suferințele cauzate de un colon inflamat. Este vorba despre papaya. Acest aliment reduce inflamația, îmbunătățind astfel tranzitul intestinal. Papaya, un fruct exotic și rar, este acum disponibil în cele mai multe perioade ale anului.

Fructul care îmbunătățește tranzitul intestinal Foto: Shutterstock
Fructul care îmbunătățește tranzitul intestinal Foto: Shutterstock

Papaya ajută la prevenirea constipației 

Potrivit Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și de Rinichi din Statele Unite, pentru a avea grijă de sănătatea colonului este important să includeți în dieta zilnică, de exemplu, alimente care conțin fibre. Ca și în cazul altor fructe, papaya ajută la prevenirea constipației datorită conținutului de apă și fibre, favorizând sănătatea tractului digestiv, precizează Medical News Today, scrie exquis.ro.

Acest aliment facilitează și expulzarea gazelor, deci ajută la reducerea inflamației, îmbunătățind în același timp tranzitul intestinal datorită efectelor sale laxative care facilitează curățarea intestinului într-un mod blând. De asemenea, i se atribuie o acțiune antiinflamatoare care accelerează recuperarea colonului iritabil.

Papaya, beneficii sănătate

O papaya coaptă va avea o culoare care virează de la galben la oranj-roșu. Dacă vei vedea și mici pete verzi pe coajă, e și mai bine, fiindcă acest soi de papaya se coace foarte repede după ce l-ai cumpărat. Se taie fructul cu un cuțit cu lama lată, pe lungime. Cu o lingură sau o furculiță se îndepărtează semințele negre. Apoi se curăță coaja și se taie felii sau bucăți, care se consumă ca atare sau în salate.

Papaya, pe langă faptul că este caracterizat de aroma sa delicioasă și de culoarea frumoasă, este o sursă bogată de nutrienți antioxidanți, cum ar fi caroteni, vitamina C, flavonoide, vitamine din gama B, minerale de potasiu și magneziu, în plus față de fibre. Papaya este o sursă excelentă de vitamina C, iar un singur fruct mediu oferă 224% din aportul zilnic recomandat. Un papaya mediu are aproximativ: 120 de calorii, 30 grame de carbohidrați, inclusiv 5 grame de fibre și 18 grame de zahăr, 2 grame de proteine, acid folic, vitamina A, magneziu, cupru și fibre. 

Papaya, bun și pentru piele 

Atunci când este utilizat local, papaya zdrobit pare a fi benefic în promovarea vindecării rănilor și prevenirea infecției zonelor cu arsuri. Cercetătorii cred că enzimele proteolitice chemopapein și papaina din papaya sunt responsabile pentru aceste efecte benefice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net