Probleme cu tensiunea arterială? Ierburile minune care pot ajuta să scapi de această problemă

Ultima actualizare:

Gestionarea hipertensiunii arteriale necesită de obicei un amestec de medicamente și o dietă sănătoasă. Anumite moduri naturale de a reduce tensiunea arterială, cum ar fi consumul de usturoi, busuioc și alte ierburi, pot funcționa, de asemenea.

Usturoiul te ajută la scăderea tensiunii arteriale. Foto: Click.
Usturoiul te ajută la scăderea tensiunii arteriale. Foto: Click.

Hipertensiunea arterială afectează aproape jumătate dintre adulții americani, este cel mai frecvent factor de risc prevenibil pentru boli de inimă. Acest articol analizează cercetările științifice din spatele a 10 ierburi și condimente care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Gestionarea hipertensiunii arteriale

Puteți gestiona tensiunea arterială cu medicamente, cum ar fi inhibitorii enzimei de conversie a angiotensinei (ACE) și blocanții canalelor de calciu. Multe modificări ale dietei și ale stilului de viață vă pot reduce, de asemenea, tensiunea arterială și riscul de boli de inimă.

De fapt, studiile au arătat că unele ierburi și mirodenii pot reduce nivelul tensiunii arteriale, așa că poate doriți să luați în considerare adăugarea acestora în dieta dumneavoastră. Mai jos sunt 10 ierburi care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

1. Busuiocul

Busuiocul (Ocimum basilicum) este o plantă aromată care se prezintă sub diferite forme. Este popular în medicina alternativă, deoarece este bogat în diverși compuși puternici. Busuiocul dulce este bogat în eugenol. Cercetările au legat acest antioxidant pe bază de plante de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale.

Studiile sugerează că eugenolul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, acționând ca un blocant natural al canalelor de calciu. Blocanții canalelor de calciu împiedică mișcarea calciului în inimă și în celulele arteriale, permițând vaselor de sânge să se relaxeze. Studiile pe animale au arătat că extractele de busuioc dulce au ajutat la relaxarea vaselor de sânge și subțiază sângele, ceea ce, la rândul său, a ajutat la reducerea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, oamenii de știință trebuie să facă mai multe cercetări pentru a investiga dacă busuiocul ajută la scăderea tensiunii arteriale la oameni.

2. Pătrunjel

Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă populară în bucătăria americană, europeană și din Orientul Mijlociu. Este originar din Marea Mediterană și are un profil nutrițional impresionant.

Pătrunjelul conține o varietate de compuși, cum ar fi vitamina C și carotenoizii dietetici, care pot reduce tensiunea arterială. Mai multe studii au arătat că antioxidanții carotenoizi reduc tensiunea arterială și colesterolul LDL (rău), un factor de risc pentru boli de inimă.

Studiile pe animale au arătat că pătrunjelul a redus atât tensiunea arterială sistolică, cât și cea diastolică, acționând ca un blocant al canalelor de calciu - un tip de medicament care ajută la relaxarea și la dilatarea vaselor de sânge.

3. Semințe de țelină

Semințele de țelină (Apium graveolens) sunt un condiment versatil care este plin cu diferiți nutrienți, cum ar fi fier, magneziu, mangan, calciu și fibre. Interesant este că unele cercetări sugerează că semințele de țelină pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Un studiu pe șobolani a examinat efectele extractului de semințe de țelină asupra tensiunii arteriale. Studiul a constatat că extractul de semințe de țelină a scăzut tensiunea arterială la șobolanii cu hipertensiune arterială preexistentă, dar nu și la șobolanii care aveau tensiune arterială normală.

Cercetătorii au sugerat că compușii din extractul de semințe de țelină pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, acționând ca un blocant natural al canalelor de calciu.

În plus, semințele de țelină sunt o sursă bună de fibre alimentare, care au fost legate de scăderea tensiunii arteriale.

4. Gheara de pisică chinezească

Oamenii au folosit mult timp gheara de pisică chinezească în medicina tradițională chineză pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv hipertensiunea arterială. Numele său științific este Uncaria rhynchophylla și se mai numește și Gou-Teng sau Chotoko.

Cu toate acestea, nu o confundați cu gheara de pisică (Uncaria tomentosa). În ciuda numelui și aspectului său similar, această plantă are o origine diferită și proprietăți chimice diferite. Gheara pisicii chinezești conține mai mulți compuși, cum ar fi hirsutina și rinofilina. Studiile la animale au arătat că acestea pot reduce tensiunea arterială, acționând ca blocanți naturali ai canalelor de calciu.

În plus, acești compuși pot stimula vasele de sânge să producă oxid nitric, care este un compus chimic care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge. Studiile pe animale susțin aceste efecte, arătând că luarea extractului de gheare de pisică chinezească sau a compușilor săi reduce tensiunea arterială și ajută la fluxul sanguin. Cu toate acestea, studiile pe oameni sunt încă limitate în acest domeniu.

Puteți cumpăra gheara de pisică chinezească de la anumite magazine naturiste sau online.

5. Usturoiul

Usturoiul este bogat în mulți compuși care vă pot aduce beneficii inimii. În special, usturoiul conține compuși cu sulf, cum ar fi alicina, care pot ajuta la creșterea fluxului sanguin și la relaxarea vaselor de sânge. În mod colectiv, acești factori pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

O revizuire a 12 studii efectuate pe peste 550 de persoane cu hipertensiune arterială a constatat că administrarea de usturoi a redus tensiunea arterială sistolică și diastolică cu o medie de 8,3 mm Hg și, respectiv, 5,5 mm Hg. Această reducere a fost similară cu efectele medicamentelor pentru tensiunea arterială.

Un studiu de 24 de săptămâni pe 30 de persoane a constatat că 600-1.500 mg de extract de usturoi au fost la fel de eficiente la scăderea tensiunii arteriale ca medicamentul Atenolol.

6. Cimbru

Cimbrul este o plantă aromată, plină de numeroși compuși sănătoși. Acidul rosmarinic este un astfel de compus. Cercetările l-au legat de multe beneficii, cum ar fi reducerea inflamației și a nivelului de zahăr din sânge, precum și creșterea fluxului sanguin. De asemenea, poate ajuta la reducerea tensiunii arterialee.

Studiile pe animale au arătat că administrarea de acid rosmarinic a ajutat la reducerea semnificativă a tensiunii arteriale sistolice prin inhibarea enzimei de conversie a angiotensinei. ACE este o moleculă care îngustează vasele de sânge și crește tensiunea arterială. Astfel, inhibarea acestuia poate scădea tensiunea arterială.

Alte studii pe animale au arătat că administrarea de extract de cimbru a redus factorii de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul total, colesterolul LDL (rău), trigliceridele și tensiunea arterială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net