Leguma bogată în calciu care este o comoară pentru sănătate. Are numeroase beneficii pentru organism
Consumul regulat de alimente bogate în calciu poate reduce riscul de fracturi și poate încetini pierderea masei osoase. De altfel, știai că o anumită legumă este considerată o adevărată bombă de calciu și are numeroase beneficii pentru organism?
Această legumă, considerată o bombă de calciu, este o opțiune foarte sănătoasă pentru toată lumea. Poate fi consumată într-o varietate de forme și vă poate ajuta să aveți o stare de bine pe tot parcursul zilei. Legumele au în general multe beneficii pentru organism, important este, de fapt, să le incluzi în dietă. Și, din fericire, avem de unde alege.
În timp ce unele legume pot înlocui carnea, unele pot fi foarte gustoase, altele pot fi extrem de bogate în calciu, care este la rândul său esențial pentru o mai bună funcționare a organismului.
Spanacul, o adevărată bombă de calciu
Leguma care este considerată o bombă de calciu este spanacul. Legumele verzi, care au o culoare ceva mai închisă, sunt de altfel o alegere sănătoasă. Broccoli și varza sunt și ele bogate în calciu, nu la fel ca spanacul însă. Dacă nu știai, o singură ceașcă de spanac conține nu mai puțin de 240 de mg de calciu. La rândul ei, varza kale conține 139 de mg de calciu, la 100 de grame de frunze.
Pe lângă gama completă de minerale și vitamine esențiale, spanacul are calități superioare antioxidante, iar consumul reglează o serie de procese interne, de la curățarea sângelui la reducerea anemiei, la detoxifiere și la întărirea imunității.
Spanacul poate fi consumat crud sau uscat, dar el oferă diverse beneficii organismului și sub alte forme. În formă crudă este folosit în salate, unde se utilizează doar frunzele fragede, la care se adaugă dressing, alte legume ori brânză. Frunzele au efecte anticancerigene și de remineralizare a organismului. În plus, pot fi consumate de copii și vârstnici.
Dacă vrei să îl consumi fiert, se lasă în apă clocotită timp de maxim 8 minute. Se adaugă sare în apă pentru a păstra culoarea verde. Atenție! Apa fiartă nu trebuie băută deoarece conține un nivel ridicat de oxalați. Spanacul poate fi prăjit și în tigaie cu unt, ulei de măsline, smântână sau usturoi. De asemenea, poate fi transformat în suc sau ceai, dar poate fi folosit și sub formă de cataplasmă.