Miturile alimentare care vă pot pune sănătatea în pericol: „Unele dintre cele mai populare credințe sunt absurde”
Există nenumărate mituri alimentare pe care deja le cunoaștem cu toții și pe care le tratăm drept adevăruri de necontestat. Cu toate acestea, un expert în sănătate explică că astfel de mituri nu numai că nu sunt reale, dar pot chiar să ne pună sănătatea în pericol.

Unele dintre miturile alimentare pe care le tratăm drept adevăruri incontestabile sunt, în realitate, mult mai periculoase decât am crede. „Oamenii sunt bombardați cu informații nutriționale contradictorii și, din păcate, unele dintre cele mai populare credințe sunt absurde”, a explicat experta în pregătirea meselor la Nutri Lean, Lynne Murphy, potrivit adevarul.ro.
Aceasta explică că nu există o formulă magică care să poată fi aplicată tuturor, atunci când vine vorba despre sănătate. Iar anumite mituri alimentare pot, de fapt, să fie mult mai periculoase decât am crede!
„Ceea ce ajută o persoană să slăbească ar putea face ca o alta să se simtă groaznic. Vârsta, nivelul de activitate, starea de sănătate și chiar genele tale joacă un rol în modul în care corpul tău răspunde la diferite alimente”, mai spune Murphy.
Unele mituri alimentare pot fi foarte periculoase
De exemplu, un astfel de mit alimentar spune că toate grăsimile sunt rele pentru organism. Cu toate acestea, unele grăsimi sunt foarte importante pentru sănătatea noastră, cum ar fi cele din nuci, ulei de măsline sau avocado.
„Evitarea tuturor grăsimilor este unul dintre cele mai rele lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră”, spune experta.
De asemenea, absența glutenului nu înseamnă, în mod automat, că un produs este mai sănătos. De fapt, unele produse fără gluten sunt mai periculoase decât cele obișnuite. „Cu excepția cazului în care ai boala celiacă sau sensibilitate reală la gluten, produsele fără gluten nu sunt automat mai bune pentru tine”, explică Murphy.
Ce trebuie să știți pentru o dietă sănătoasă
De asemenea, mulți oameni pot fi surprinși să audă că, de fapt, sucurile nu sunt chiar atât de sănătoase pe cât am avea impresia la prima vedere!
„Când stoarceți un măr, beți practic apă cu zahăr și aromă de mere, fără fibrele care în mod normal ar încetini absorbția zahărului. Acest lucru poate provoca o creștere uriașă a glicemiei, care, în timp, crește riscul de diabet și boli de inimă”, mai spune Lynne Murphy.




































