Nu bea suc, mănâncă doar coaja de la portocale

Ultima actualizare:

    Nutriţioniştii britanici au descoperit care sunt cele mai sănătoase părţi din fructe
Nutriţioniştii britanici au descoperit care sunt cele mai sănătoase părţi din fructe

Zmeura şi dudele ne apără de răceli, cancer şi boli de inimă şi ne repară creierul. Sucul de portocale ne strică dinţii, în timp ce coaja lor ne asigură vitamina C în organism şi antioxidanţii necesari. Iată ce şi cât trebuie să mâncăm pentru a scăpa de problemele de sănătate!

Cine conţine cei mai mulţi antioxidanţi? Îi găsim în mure (650 de unităţi la 120 de grame), în căpşune (310 unităţi), afine (330 unităţi), zmeură (350 de unităţi) şi coacăze (380 de unităţi). Cireşele, căpşunele şi zmeura au mai mulţi nutrienţi atunci când sunt congelate, deci este o idee bună să aveţi tot timpul în congelator mici punguliţe de 120 de grame, pe care să le consumaţi o dată la două zile. La numai două ore după ce aţi mâncat o lămâie sau o portocală, ADN vostru devine mai puternic în lupta contra cancerului. Însă, nutriţioniştii britanici nu recomandă sucul, ci... coaja.

Coaja de portocală ajută şi la articulaţii, gută, reumatism şi inflamaţii ale ligamentelor. Coacăzele şi afinele sunt cel mai bun antidot împotriva stricăciunilor făcute la ochi de radiaţia computerului. Şi fructele de pădure goji au cea mai mare cantitate de fitonutrienţi pentru organismul tău. Două mere pe zi şi două kiwi sunt soluţia perfectă pentru a scăpa de colesterolul negativ (LDL) şi pentru a ajuta colesterolul pozitiv (HDL).

Nu e nevoie de o cură mai lungă de trei luni pentru a scăpa de 16% din colesterol şi dacă mâncaţi 6 luni, 24% din colesterolul negativ dispare ca prin farmec. 75% din creierul tău este apă. Dacă nu te hidratezi corespunzător, el se micşorează şi începi să dai rateuri. E foarte important să bei la intervale regulate câte 250 de mililitri de apă pentru a menţine funcţiile importante ale corpului tău la parametrii ideali. Compotul fără zahăr este de asemenea recomandat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net