Piperul roşu accelerează metabolismul
Piperul roșu sau cayenne este un aliment cheie în arderea grăsimilor care se depun pe șolduri, abdomen și nu numai.
Substanța minune, capsaicina, accelerează metabolismul și reduce grăsimile. Pasta de piper roșu combate durerile articulare. Nu numai că face asta, dar este un aliat major împotriva durerilor și are un efect antiiritant.
Piperul obținut din ardeiul roșu de tip cayenne mărește circulația în zona în care este aplicat și elimină durerea de articulație.
În plus, capsaicina are rolul de a trata durerea și acționează la nivel senzorial, impiedicând transmiterea semnalului unui neurotransmițător responsabil cu semnalele de tip durere la nivelul creierului.
Dacă îl consumi sub formă de apă în care vei adăuga 1-3 lingurițe din acest condiment benefic pentru sănătate se spune că îți va trece migrena.
Evident că nu este vorba despre acea durere care s-a cronicizat. Se pare că atunci când piperul roșu ajunge în stomac, creierul elimină endorfine, niște substanțe chimice care elimină durerea în mod natural.