Plânsul ajută la calmarea durerilor

Mulţi îl văd ca pe un semn al slăbiciunii, nicidecum ca pe o stare firească, rezultat al unei încărcături emoţionale puternice. Plânsul nu este o ruşine, el ne ajută să ne descărcăm de emoţiile negative, să le eliminăm prin lacrimi şi să ne revenim mai uşor din tristeţe.

După o repriză de plâns, sigur ai observant că te simţi oarecum mai relaxat. Asta se petrece datorită faptului că prin intermediul plânsului corpul tău scapă de substanţe precum cortizolul şi astfel generează endorfine şi analgezice naturale împotriva durerii. În plus, plânsul este o expresie emoţională normală, o reacţie pe care corpul o are atât la nivel fiziologic, cognitiv, emoţional, cât şi social. De cele mai multe ori, plânsul îţi face bine mai ales prin prisma faptului că te ajută să eliberezi hormonii care te împiedică să fii în echilibru. 

Lacrimile îţi menţin ochii sănătoşi

Ochiul are nevoie să fie curat în permanenţă, iar plânsul te ajută şi din acest punct de vedere. În plus, îţi oferă şi oportunitatea de a dezvolta funcţiile optice, metabolice şi lubrifiante, deoarece ajută  la eliminarea corpurilor străine din ochii tăi. Este bine să nu îţi suprimi niciodată emoţiile, pe termen lung acestea îţi pot dăuna. Simţi că eşti pe punctul de a plânge, atunci descarcă-te, ulterior te vei simţi mult mai bine.

Râs sau plâns?

Atât plânsul, cât şi râsul sunt la fel de benefice, sunt două emoţii care ajută la eliberarea energiei atât pozitive, cât şi negative. În felul acesta îţi echilibrezi stările de spirit. Plânsul te ajută să eliberezi adrenalina şi noradrenalina, hormoni care facilitează instalarea senzaţiei de relaxare şi uşurare. Plânsul promovează şi  producţia de prolactină şi leucină, ambele fiind analgezice naturale. Practic, plânsul este un răspuns chimic care ajută la calmarea durerilor şi totodată la inducerea stării de relaxare, determinând muşchii faciali şi colţurile ochilor să se contracte şi să se hidrateze, conform www.alegesanatos.ro.

america express vedete concurenti 2022 jpg
caine furios jpeg
George Burcea in Wednesday jpg
sex jpg
Eduard Dragu Salagean Romanii au talent Foto Pro TV jpg
oana roman si marius elisei
cub kamara png
Vica la Survivor (1) jpg
image
image
image
image
image
image
caine furios jpeg
Victor Pițurcă INQUAM Photos George CalinB jpg
catei germia jpg
Capture JPG
Uniunea Europeană FOTO via News
Andrei Gîrjob jpeg