Propolisul – un produs revoluționar în medicină

Ultima actualizare:

    Propolisul are numeroase proprietăți benefice
Propolisul are numeroase proprietăți benefice

Acest produs al stupului, propolisul este renumit pentru proprietățile sale curative. Numit și clei de albine, propolisul are în compoziție polen, acizi fenolici, flavonoide (vitamină P), minerale (zinc, fier, magneziu, cupru) vitamin (A, B1, B2, B3, E).

S-a constatat că proprietățile sale curative (peste 70 la număr) are numeroase proprietati curative care ne protejează sănătatea. Propolisul este eficient în tratarea numeroaselor afecțiuni: ulcer, herpes, boli respiratorii, paradontoza, tumori, afecțiuni oftalmologice, carii și candidoze.

Terapia cu propolis este recomandată de terapeuți pentru afecțiuni grave. Este anestezic local multitumoral, antihemoragic, antiinflamator, antiviral, antioxidant, depurativ, hipotensor, antisudorific, cicatrizant, nutritiv, dezinfectant, mineralizant, antiparazitar, antibiotic cu spectru larg.

În lista beneficiilor acestui valoros medicament, specialiștii ne asigură că propolisul ne protejează de radiații, este dezinfectant de calitate și regenerator epitelial. 

Cum se administrează propolisul?

Cele mai multe utilizări apar sub formă de tinctură care conține cea mai mare concentrație de propolis. Se recomanda : 15 – 80 picături pe zi de tinctura. De asemenea și propolisul brut: 1 – 5 grame pe zi are efecte deosebite asupra sănătății. În această formă poate fi înghițit dupa ce a fost mestecat timp de 15 – 20 de minute.

Extern, propolisul este folosit că unguent, spray și supozitoare.

Propolisul este și un valoros remediu cosmetic

Pentru dermatită seboreica, iată o rețetă de succes. Se amestecă o linguriță de tinctură de propolis intr-un litru de apa în care se adaugă o lingură de miere și 3 linguri de târâte. Se masează zonele afectate de mătreață, apoi se spăla cu șampon și se clateste cu apa din abundență. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
FotoJet (12) jpg
talie de femeie  foto   Shutterstock jpg
ceai rozmarin jpg
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net