Remedii care ne ajută să scăpăm de viroze

image
Virozele continuă să facă victime, dar terapeuții susțin că putem să le tratăm cu ajutorul remediilor naturalefoto: Pixabay

Virozele continuă să facă victime, dar terapeuții susțin că putem să le tratăm cu ajutorul remediilor naturale. Dintre cele mai valoroase remedii de acest fel sunt fructele. De aceea, pe lângă plăcerea de a le consuma proaspete, trebuie să găsim și modalități de conservare a acestora, ca surse de vitamine și minerale, care să ne mențină în formăâ.

Cătina este o polivitamină natural care combate virozele 

Proprietăţile terapeutice ale cătinei se regăsesc atât în fructe, cât şi în frunze, în tulpini, ramuri şi rădăcini. Fructele arbustului se recoltează imediat după coacere, începând cu luna august şi până la lăsarea primului îngheţ.

Numită de specialişti „ginsengul românesc", cătina este un leac-minune pentru organism. Persoanele anemice, convalescenţii, cei predispuşi la infecţii şi la răceli, copiii, începând cu vârsta de şapte ani, bătrânii, femeile cu un psihic fragil, sportivii, dar și bărbaţii trecuți de 30 de ani,  e bine să beneficieze din plin de calităţile acestei plante. Iarna, cătina  combate virozele.

Cătina are calități revigorante excelente

Fructele de cătină conţin o cantitate mare de betacaroten, substanță (esenţială pentru vedere), numeroase vitamine (A, C, D, E, P, K şi complexul B, toate  vitaminele de la B1 la B9), oligoelemente (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi fier), 18 aminoacizi (inclusiv aminoacizii esenţiali), acizi graşi, fitosteroli (hormoni vegetali), ulei esenţial, pigmenţi, acizi graşi şi serotonină. Cătina este eficientă în terapia antistres. Fructul de cătină conţine o cantitate foarte mare de vitamina C, un antioxidant care protejează mucoasele şi pielea de acţiunea nocivă a radicalilor liberi şi este un foarte bun stimulent care creşte imunitatea. În plus, acţiunea antioxidantă a cătinei se datorează şi bogăţiei de vitamina E din compoziţie (numită şi vitamina tinereţii). S-a constatat că cei care urmează periodic o cură cu cătină sunt ocoliți de viroză.

Măceșele, tratează până la 100 de boli 

Pentru efectele lor remarcabile, de zeci de ani, fructele acestui arbust popular sunt apreciate pe tot mapamondul.  În trecut, în China, fructele măceşului erau indicate în tratarea afecţiunilor digestive;. Romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli, iar în ţările Americii de Sud, măceşele erau un leac sigur pentru afecţiunile musculare, la concurenţă cu ghimbirul. În timp, numărul afecţiunilor tratate cu măceşe a sporit considerabil până la 100. Măceșele sunt un remediu recomandat de terapeuți în tratamentul virozelor.

Măceșele sunt duşmanii virozelor

În perioada epidemiilor, infuziile de măceşe, la fel şi pulberea, se luptă cu viruşii şi combat efectele febrile. Se consumă câte trei ceaiuri pe zi, iar pulberea de măceşe (două-trei linguriţe se poate adăuga în iaurt, în supe sau compoturi) Preventiv, se administrează câte un vârf de cuţit de pulbere sau de fructe uscate şi zdrobite, de mai multe ori pe zi.

În sezonul rece, merele sunt medicamente valoroase care tratează virozele

Puterea terapeutică a merelor este cunoscută din vremuri îndepărtate. În timpul epidemiilor de viroză, consumatorii de mere  sunt protejați de  cumplita boală. Calitățile terapeutice ale merekor se datorează substanțelor lor active din compoziție: vitaminele A, B1, B12, C, E, K, proteinele, antioxidanțiii, fibrele vegetale, potasiul, fosforul, calciul și magneziul. Toate aceste ingrediente sporesc efectele revigorente ale acestor fructe – medicamente, recomandate în tratamentele virozelor.

299011783 10228211450569350 3863063160789419997 n jpg
646x404 jpg
BeFunky collage (3) jpg
oana roman 2 webp
Anne Heche FOTO Getty Images
soferi opriti de politisti jpeg
1 gabi badalau si copiii jpg jpeg
jennifer lopez ben affleck jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
fbi donald trump 2 webp
calendar ortodox 2021 13 august sf tihon din zadonsk png
calendar ortodox 2021 12 august sfintii mucenici fotie si anichint png
FotoJet (1) jpg
wizz air avion jpeg
Razboi in Ucraina - pagubele provocate de bombardamentele din Kostiantynivka FOTO AFP