Salata de vară din două ingrediente bogată în antioxidanți! Previne cancerul și te ajută să slăbești

Vara este sezonul salatelor! Piețele sunt plin de legume proaspete și aromate care așteaptă să fie transformate în adevărate delicii. Ei bine, Cosânzenele au dezvăluit o rețetă simplă de salată de vară din două ingrediente principale care ascund o mulțime de beneficii pentru sănătate. Aceste legume unt bogate în antioxidanți, previn cancerul și sunt ideale pentru a slăbi.

Rețeta de salată care previne cancerul
Rețeta de salată care previne cancerul

Rețeta de salată care previne cancerul

Pe pagina lor de TikTok cele două surori cunsocute sub numele de Cosânzene au dezvăluit o nouă rețetă de salată delicioasă pe care o poate face oricine și care se poate servi simplă sau drept garnitură. Este făcută din două legume extrem de bune pentru sănătate: castravetele și morcovul.

„Lista de ingrediente: 2 morcovi; 2-3 castraveți; 3 linguri de iaurt grecesc/iaurt gras sau smântână; jumătate de cățel de usturoi; mărar proaspăt (după preferințe); sare; o lingură de suc de lămâie; o lingură de ulei de măsline.

Mod de pregătire: Spălăm, curățăm de coajă și tăiem fâșii cu ajutorul unui peeler morcovii și castraveții. Îi punem într-un bol. Pentru ca salata să nu fie foarte apoasă, presăm fâșiile de castraveți în palme. Adăugăm și iaurtul gras, usturoiul mărunțit, mărar după preferințe, sare, suc de lămâie și ulei de măsline. Amestecăm bine și salata noastră este gata. Se poate servi pe pâine prăjită, cu frigărui de pui, carne de porc la cuptor sau cartofi prăjiți. Rezultatul? O adevărată bunătate” se arată în descrierea clipului de pe TikTok. 

Ce beneficii au castraveții

Antioxidanții sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi foarte reactivi cu electroni nepereche, cunoscuți sub numele de radicali liberi. Acumularea acestor radicali liberi dăunători poate duce la mai multe tipuri de boli cronice. Castraveții sunt printre legumele extrem de bogate în antioxidanți și cu un coținut foarte ridicat de apă (95%), oferind hitratare. Pe lângă hidratare, conținutul de apă ridicat ajută și la pierderea în greutate. O cercetare a analizat 13 studii care au inclus 3.628 de persoane și a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale. 

Castraveții sunt printre legumele extrem de bogate în antioxidanți
Castraveții sunt printre legumele extrem de bogate în antioxidanți

Mai multe studii efectuate pe animale și în eprubete au arătat că castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului. Un studiu pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra glicemiei. S-a demonstrat că castraveții reduc și controlează eficient nivelul de zahăr din sânge. Totuși, este nevoie de studii efectuate pe oameni pentru a consolida aceaste concluzii.

Ce beneficii au morcovii

Morcovii sunt o sursă bogată de betacaroten, fibre, vitamina K1, potasiu și antioxidanți. Morcovii sunt compuși în principal din apă și carbohidrați. Carbohidrații sunt reprezentați de amidon și zaharuri, cum ar fi zaharoza și glucoza. Morcovii se clasează adesea la un nivel scăzut în indicele glicemic. Consumul de alimente cu indice glicemic scăzut este legat de numeroase beneficii pentru sănătate și este considerat deosebit de benefic pentru persoanele cu diabet.

Morcovii conțin o mulțime de vitamine
Morcovii conțin o mulțime de vitamine

Morcovii conțin o mulțime de vitamine:

Vitamina A: Morcovii sunt bogați în betacaroten, pe care organismul dumneavoastră îl transformă în vitamina A. Acest nutrient favorizează o bună vedere și este important pentru creștere, dezvoltare și funcția imunitară.

Biotină: O vitamină B cunoscută anterior sub numele de vitamina H, biotina joacă un rol important în metabolismul grăsimilor și al proteinelor.

Vitamina K1: Cunoscută și sub numele de filochinonă, vitamina K1 este importantă pentru coagularea sângelui și poate promova sănătatea oaselor.

Potasiu: Un mineral esențial, potasiul este important pentru controlul tensiunii arteriale.

Vitamina B6: Un grup de vitamine înrudite, B6 este implicat în transformarea alimentelor în energie.

Morcovii previn cancerul

Dietele bogate în carotenoizi pot ajuta la protejarea împotriva mai multor tipuri de cancer. Printre acestea se numără cancerul de prostată, de colon și de stomac. Femeile cu niveluri ridicate de carotenoizi în circulație pot avea, de asemenea, un risc redus de cancer de sân. Cercetări mai vechi au sugerat că carotenoizii ar putea proteja împotriva cancerului pulmonar, dar studii mai noi nu au identificat o corelație.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net